CHP'den Abdüllatif Şener'e 'ihanet' suçlaması

CHP'den Abdüllatif Şener'e 'ihanet' suçlaması

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyleyen Abdüllatif Şener'i ihanetle suçladı.

CHP'nin eski Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, canlı yayında yaptığı şok eden açıklamada 14 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söyledi.

Şener'in bu sözlerinin ardından CHP'li pek çok isimden tepki geldi.

"BU BİR İHANET"

Konuya dair Cumhuriyet TV'de soruları yanıtlayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de "Bu bir ihanet olarak değerlendirilebilir" dedi.

"AHLAKİ VE VİCANİ PROBLEM"

Emir, şunları söyledi:

"Benim için sürpriz olmadı. Özellikle milletvekili listelerine girememesinin ardından partimize dönük kopuşu işaret eden sözler söylemişti. Partiyle kopuş yaşıyor olmak anlaşılabilir ama cumhuriyetin en kritik seçiminde Genel Başkanımıza oy vermemiş olmak, ahlaki ve vicdani bir problemdir. Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı'nın Sayın Erdoğan ya da sayın Oğan'ınkinden daha kötü olacağına yönelik kanaati varsa bu kadar beklememiş olması gerekirdi. Dolayısıyla bu bir ihanettir. Ama şaşırdınız mı derseniz şaşırmadım, oy vermemiş olmasına gerçekten şaşırdım böyle bir davranışı kendisine dâhi yakıştırmam ama partimizden kopmakta olduğunu görüyordum."

"BU İLİŞKİYİ KURMANIN YOLU ŞENER GİBİ İSİMLERE VEKİLLİK VERMEK MİDİR?"

CHP'li Emir, "Abdüllatif Şener yeniden AKP'ye yakınlaşır mı" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Hiç sanmıyorum. Şener, CHP'ye gelmeden önce de siyaseten kendini tüketmiş birisiydi. CHP'nin temiz oylarıyla seçildi, her zaman partililiği bir tartışma konusuydu. Partimizle benzeşen tek özelliği AKP karşıtı olmasıydı yoksa hiçbir zaman CHP'nin temel ilkelerini benimsediğini görmedim. Partimiz benim de olumladığım bir şekilde merkezden, muhafazakar kesimden oy alabilmek, orayla partimiz arasında ilişki kurma çabasına girdi. Biz CHP'nin yüzde 25'in içine sıkışmasından rahatsızız. Burada bir strateji ve hedef vardı ve doğruydu ama bu hedefe, doğru araç ve yöntemlerle gidilip gidilmediği tartışılmalı. Bu ilişkiyi kurmanın yolu Abdüllatif Şener gibi isimlere milletvekilliği vermek midir, burayı tartışmak gerekir."

"DERS ÇIKARMALIYIZ"

"Ders çıkarmalıyız" diyen Murat Emir sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bundan sonra, iki tane örnek alalım, koyalım listelerin seçilecek yerlerine, muhafazakârlar bize iyi baksın yaklaşımının tutmadığını ve tutmayacağını artık anlamamız gerektiğini düşünüyorum. Şu an CHP grubunda bulunan isimlerin her birinin en azından benim kadar CHP ilkelerine bağlı olduğunu düşünmeliyim. Süreç ne gösterecek elbette bilemeyiz ama bu konuda iyimserliğimi korumayı tercih ederim."