CHP'den Adalet Bakanı'nın "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" sözlerine yanıt

CHP'den Adalet Bakanı'nın "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" sözlerine yanıt

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" iddiasına yanıt verdi.

Yerel seçimlerin ardından CHP’de Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını yaptı. Parti kurmayları, 31 Mart’ta kazanılamayan yerlere ilişkin veriler üzerinden değerlendirmede bulundu.

Birgün'deki habere göre CHP, siyasi görüşleri ve sosyoekonomik özellikleri üzerinden seçmenlerin eğilimlerini tespit etti. Seçmen eğilimlerini ortaya koyan çalışmanın, yeni dönemin politikalarını belirlerken önemli rol oynayacağı ifade edildi.

BELEDİYELER DENETLENECEK

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP Genel Merkezi bünyesinde kurulan, “Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi”nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yücel, “Bu birimle, denenmiş ve başarılı olmuş projeleri başka illere ulaştıracağımız bir sistem kuracağız. Geçmiş dönemde görev yapmış başarılı belediye başkanlarımız, emekli sayıştay denetçileri deneyimleri ve birikimleriyle belediyelerimizin bütçelerinin ve kaynaklarının çok daha verimli kullanılmasında yol gösterici olacak” ifadelerini kullandı.

CHP ALEYHİNDE ÇALIŞAN PARTİLİLER 

CHP’li Yücel, “CHP, örgütlerden, 31 Mart’ta CHP adayına karşı çalışan kişilerin isimlerini ve aleyhte yürüttükleri çalışmaları raporlamaları istendi” haberiyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"CHP, kurallarla, tüzük ile yönetmelik ile yönetilen bir parti. CHP’nin seçim sürecindeki başarısını zayıflatmak için çalışan bir partili varsa bir yaptırım uygulanması bizim her şeyden önce bir görevimiz ve sorumluluğumuzdur."

"ANAYASAL KURUMLARI YOK SAYANLARLA CHP'NİN MUTABIK OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Deniz Yücel’in, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, “Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık” sözlerine yanıtı ise şöyle oldu:

"Şunu net bir şekilde söyleyelim, Sayın Bakan da duysun. Hukuku yok sayan, demokrasiyi benimsemeyip, halkın iradesini gasp eden, yargıya müdahale edip, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını ortadan kaldıran, hak ve özgürlükleri tırpanlayan, Anayasal kurumları yok sayıp,  Anayasa’yı ihlal edenlerle bizim, toplumun yüzde 38’inin oyunu alarak birinci olan CHP’nin mutabık olması söz konusu dahi değildir"