CHP'den Battal İlgezdi'nin istifasına ilişkin ilk açıklama

CHP'den Battal İlgezdi'nin istifasına ilişkin ilk açıklama

CHP'den Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin partiden istifa etmesine ilişkin ilk açıklama Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti. İlgezdi istifa gerekçesini ise kurultayda Kılıçdaroğlu'na destek veren isimlerin tek tek partiden tasfiye edilmesi olarak açıkladı.

İlgezdi'nin partiden istifa etmesine ilişkin ilk açıklama ise CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi. CHP MYK toplantısı devam ederken açıklama yapan Yücel, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BİZE ULAŞAN BİLGİ YOK. AÇIKLAMA YAPMAMIZ GEREKİRSE YAPARIZ"

İlgezdi'nin durumuna ilişkin sorulan soruya CHP'li Yücel şu yanıtı verdi:

"İstifa tek taraflı bir irade beyanıdır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. İstifa ettiği iddia edilen Sayın İlgezdi'den bunu teyit edebilirsiniz. Bize ulaşan bu konuda bir bilgi yok. Bu konuda bir açıklama yapmamız gerekirse yaparız.

İllerle ilgili şu an paylaşacağım bir bilgi yok. MYK toplantımız devam ediyor idi. Ancak 200'ün üzerinde seçim çevresi ile ilgili aday açıklama konusunda bir hazırlık var. Tabi ki MYK toplantımızda alınan ya da alınacak kararlar doğrultusunda bu konuda nihai kararı verecek olan PM'dir. PM'de bu söylediğim sayıda seçim çevresi eğer karar altına alınırsa PM toplantısı bitiminde yine sizlerle paylaşılacaktır.

"ADAYLAR BELİRLENİRKEN BİR KİŞİYE YAKINLIK YA DA ZUAKLIK ASLA KRİTER OLAMAZ"

Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla ve asla kriter olamaz. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi CHP'nin uzun süre genel başkanlığını yapmış, genel başkanlık yaptığı sürede büyük başarılara ima atmış ve Türk siyaset tarihinde geçmişte örneği olmayacak şekilde demokratik bir kurultay ile görevi Sayın Özgür Özel'e devretmiş bir kişiye yakınlık ya da uzaklığın kriter olması asla söz konusu değildir.

"İLGEZDİ'NİN ADAYLAŞMASI YA DA ADAYLAŞMAMASI İLE İLGİLİ KARAR VERİLMİŞ DEĞİL"

Adaylar belirlenirken çeşitli kriterler vardır. Memnuniyet anketleri, kamuoyu yoklamaları ve yine o ilin, ilçenin örgüt görüşleri, milletvekilleri, PM üyeleri MYK üyeleri onların görüş ve önerileri süzgeçten geçirilerek önce MYK'da görüşülür sonra PM'de karar altına alınır.

PM toplantımız daha başlamadı. Sayın İlgezdi'nin adaylaşması ya da adaylaşmaması ile ilgili karar da verilmiş değil."