CHP'den çok sert açıklama: "SADAT ortadan kaldırılmalı, Soylu İnönü'nün tırnağı olamaz..."

CHP'den çok sert açıklama: "SADAT ortadan kaldırılmalı, Soylu İnönü'nün tırnağı olamaz..."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SADAT yöneticileriyle alakasının olmadığı yönündeki açıklamalarına ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'ye yönelik sölerine yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, bugün KRT TV’de, Elif Doğan Şentürk'ün Ankara Saati programında gündemi değerlendirdi. Erdoğan'ın SADAT'la ilişkisi olmadığına dair sözlerini de yorumlayan CHP'li Özkoç, şu ifadeleri kullandı:


"GÜVENLİK ZİRVESİNDE ORADA OTURMUYOR MU?"

"Afrin Harekâtında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yaptığı bir güvenlik zirvesi oldu. O güvenlik zirvesinde Başbakanlık’ta Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları; İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma bakanları; MİT Müsteşarı Hakan Fidan… MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın tam yanında oturan, başında da Cumhurbaşkanı’nın oturduğu kişi kimdi? Resmi gösteriyorum. Burada, SADAT’ın başkanı Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı’nın başkanlık ettiği güvenlik zirvesinde devletin bütün elemanları ile birlikte, orada oturuyor mu, oturmuyor mu? Ben şimdi soruyorum. Ne işi var? Ne diyor? ‘Kendileriyle uzaktan yakından hiçbir alakam olmadı’ diyor. Bu kadar göz göre göre yalan söylenir mi?" 

"BÖYLE YALAN SÖYLEYEN BİR KİŞİNİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAŞINDA DURMASI GEREKMİYOR"

"Biz bu adamdan korkmuyoruz, bu adam yalan söylüyor, milleti kandırıyor. Böyle  yalan söyleyen bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nin başında durması gerekmiyor, zarar veriyor. Hem MHP hem AKP birlikte bir beka sorunundan bahsediyorlar ya, Türkiye’nin beka sorunun tamamen kendileri, oluşturdukları yapılar, arkasında durdukları yapılar. Bu yapılara siyasi destek var mı yok mu? Genel Merkezle benim söylediklerim arasında bir fark olmaz çünkü bizim dilimiz bizim bakış açımızı yansıtır ama Erdoğan başka bir şey söyler bakan başka bir şey söyler, AKP böyle bir yapıdır."

"BU YAPI ORTADAN KALDIRILMALIDIR"

"Türkiye’nin hem güvenliği açısından hem milletimizin yarın öbür gün normal demokratik bir seçimlere gitme arifesinde bu yapı tamamen şeffaflaştırılmalıdır ve ortadan kaldırılmalıdır. Böyle bir yapının, ‘başka bir ülke kuracağız Türkiye de bunun içinde olacak’ diyen bir adamın kurduğu, silahlı birimler yetiştirdiği, paramiliter güçler yetiştirdiği bir yapılanmanın derhal ortadan kaldırılması gerekiyor."

"SOYLU İNÖNÜ'NÜN TIRNAĞI OLAMAZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'ye yönelik suçlamalarına ve CHP'nin İnönü CHP'si olduğuna ilişkin sözlerine de yanıt veren CHP'li Özkoç şöyle devam etti:

"İnönü bir başkomutandır, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı yapmıştır, Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşıdır, kazandığımız savaşı Lozan Antlaşması’nda müthiş bir diplomasiyle Türkiye’nin tüm dünya devletleri tarafından tanınırlığını sağlamış bir liderdir. Süleyman Soylu, soysuzca kendi partisini satıp da başka bir partiye gidip bakan olabilir. Soylu asla İnönü’nün tırnağı dahi olamaz."

"KORKAKLAR CESURLARA ARKADAN SALDIRIRLAR"

"Aslında Soylu, Erdoğan’ın söylemediği bir şeyi söylemiyor. Bütün bunların hepsinin bir gün gelecek hesabı sorulacak, onlar kaçacak delik arayacaklar ama Türkiye’nin bağımsız mahkemeleri yeri ve zamanı geldiği zaman bu millete yaptıkları zulmün hesabını soracaklar, hiçbir yere kaçamayacaklar. Bu kadar söz söylüyorum Soylu’ya istediği yerde televizyona çıkabileceğimiz söylüyorum. Hangi kanalda, zamanda, danışmanlarıyla gelecek bütün bu sözlerimi ispatlayacağım, kararı milletimiz versin. Gelirler mi asla gelmezler, çok büyük korku içindeler, korkaklar ancak cesurlara arkadan saldırırlar."