CHP'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya istifa çağrısı: Dün Süleyman Soylu, bugün sen...

CHP'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya istifa çağrısı: Dün Süleyman Soylu, bugün sen...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, yurttaşların kişisel verilerinin internet üzerinden satışa sunulduğu iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı istifaya çağırdı.

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının eğitim ve sağlık bilgilerinin yanı sıra soyağacından, adreslerine, evlilik bilgilerinden fotoğraflarına, araç ve plaka bilgilerinden ayak numaralarına kadar çok geniş kapsamlı kişisel bilgilerinin, internet üzerinden satışa sunulduğu öne sürüldü.

Konuyu geçmiş yıllarda da gündeme getiren İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, bu güvenlik zafiyetinin sadece yurttaşlar açısından değil, ülkenin güvenlik kuvvetleri açısından da büyük risk olduğunu belirterek, “Şu an dünyanın istihbarat örgütlerinin elinde, terör örgütlerinin elinde, yani bir PKK’lı, FETÖ’cü ya da IŞİD’li terörist, haftada 150 TL ödeyerek bizim vatandaşlarımızın ayakkabı numarasını bile öğrenebilir. Daha önce, ayakkabı numarasını biz biliyorduk teröristlerin… Şimdi teröristler internetten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayakkabı numarasına kadar öğrenebiliyor” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenen Bakan, “Dün Süleyman Soylu, bugün sen. Eğer zerre kadar devlet adamlığın varsa bu işin sorumluluğunu alır istifa edersin. Bir İçişleri Bakanı’nın yapacağı iş, sağda solda miting yapmak değil, vatandaşın kimlik bilgilerini, kişisel verilerini korumaktır” dedi.