CHP'den İYİ Parti'ye 'ittifak' resti

CHP'den İYİ Parti'ye 'ittifak' resti

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifaka dair yaptığı açıklamaya "Gidene gitme demeyiz, ille de zorla gel bizimle ittifak da yap demeyiz" ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP'li Ali Mahir Başarır, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifakla ilgili açıklamalarının anımsatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"GİDENE GİTME DEMEYİZ, İLLE DE ZORL GEL İTTİFAK YAP DEMEYİZ"

“Hayırlı olsun. Kesin böyle bir kararı varsa yapacak hiçbir şey yok. Bir parti böyle bir karar veriyorsa, tek başına yürüyecekse yürüyecektir. Biz gidene gitme demeyiz, ille de zorla gel bizimle ittifak da yap demeyiz. Siyasi partiler bu tip kararlar verebilirler. Bunda da özgürlerdir.

"BEDELİNİ TABANLARINA, HALKA VERİRLER"

Ama yarın, 31 Mart’tan sonra 2024. Çok çok farklı bir sonuç çıkabilir. Çok başarısız olabilirler, çok başarılı olabilirler. Bunun da bedelini kendi tabanlarına ve halka verirler diye düşünüyorum”

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada "Biz ittifak sisteminden vazgeçtik. Türkiye için eğile büküle öldük. Bundan sonra yok. İttifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Sadece bugün değil 2028’de de kendi başımıza gireceğiz." demişti.