CHP'den 'Kurultay' açıklaması: "Delege ne derse o olacak"

CHP'den 'Kurultay' açıklaması: "Delege ne derse o olacak"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP kurultayına ilişkin açıklama yaparak, "Ülkenin ve partinin selameti için söylenen her sözü, can kulağıyla dinliyoruz. Kurultayımızda delegelerimizin mihenk taşına vurulacağız. Delege ne derse o olacak" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı sonrası genel merkezde basın toplantısı düzenledi. CHP'li Öztrak, kurultay sürecine ilişkin konuşarak şunları söyledi:

"DÜNKÜ ÇOCUK DEĞİLİZ"

"Biz Büyük Önderimiz Atatürk’ün, ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği partiyiz. Kimsesizlerin kimsesi, cumhuriyetin partisiyiz. Yokluk içinde olsa dahi, birliğinin gücüyle devrin egemenlerini dize getiren halkın partisiyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, bir asrı birkaç yıla sığdırabilen bir partiyiz. Dünkü çocuk değiliz.

"ANAYASA LAFLARININ ALTINDA NASIL BİR SEÇİM HESABI OLDUĞUNU BİLİRİZ"

Bu anayasa laflarının altında nasıl bir seçim hesabı olduğunu, gayet iyi biliriz, görürüz. Önümüzdeki seçimin çok kritik bir seçim olduğunun da farkındayız. İl kongrelerimizi tamamlıyor, 4-5 Kasım’da bu süreci taçlandıracak kurultayımıza adım adım yaklaşıyoruz. Bu süreçte etik ilkelere bağlı kalarak, partimizin kurumsal işleyişi çerçevesinde yapılan her tartışmadan istifade ediyor, bu tartışmalarla da güçleniyoruz.

"BİRİKTİRDİĞİMİZ BÜTÜN GÜÇLE YEREL SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Eleştiriye kulak tıkamıyoruz. Ülkenin ve partinin selameti için söylenen her sözü, can kulağıyla dinliyoruz. Kurultayımızda delegelerimizin mihenk taşına vurulacağız. Delege ne derse o olacak. O kurultaydan da hep beraber kol kola çıkacağız. Sonra, bu süreçte biriktirdiğimiz bütün güçle yerel seçimler için çalışacağız."