CHP'den Mehmet Ali Çelebi açıklaması: "Görelim milletin mi Reis'in mi vekili..."

CHP'den Mehmet Ali Çelebi açıklaması: "Görelim milletin mi Reis'in mi vekili..."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağı yönünde iddialara dair açıklama yaptı.

CHP'li Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağı yönünde iddialar var. Ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Özel, şöyle yanıt verdi:

"MİLLETVEKİLLİĞİNİ SÜRDÜRMEK İÇİN AKP'YE GİDİYOR"

"Memleket Partisi'ne gitti oradan da ayrıldı. Gözümüzle gördük MHP ile temasları oldu. Bugün öğreniyoruz ki AKP'ye gidecekmiş, bunu da yalanlamıyor. Bunu ne için yapıyor? Şunun için yapıyor; Memleket Partisi'ne giderken orada büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyordu o olmayınca onu bıraktı. Sonra MHP'de de olmadı. Şimdi ise milletvekilliğini sürdürmek için AKP'ye gidiyor. Bunun izahı yok. Geçmişte milletvekili transferlerine ilişkin de Erdoğan'ın laflarını ben İzmir basının ortaya koymasını ve Çelebi'ye sormasını beklerim."

"İZMİRLİLER ÇELEBİ'YE NE DEDİKLERİNİ GİR GÖSTERSİNLER"

"Ancak AKP kendine bu kadar laf söyleyen birini, sırf elverişli olur CHP'ye karşı kullanırız diye bünyeye alıyorsa, bu kişi İzmir milletvekilidir. AKP onu İzmir'den kaçırıp başka bir yere koymasın ve ya İzmir'de kendi teşkilatlarından birilerinin hak ettiği sıralara koymasın da, sınıra koysun. Kararı İzmirliler versin bakalım. AKP, Mehmet Ali Çelebi'yi milletvekili yapma karşılığında aldığına göre, Çelebi'yi de bugün kaç milletvekili çıkardıysanız o sınıra koyun. Koyun da İzmirliler Çelebi'ye ne dediklerini bir göstersinler bakalım. Tutup da öyle kaçırıp başka yerlerde milletvekili yapma sözü vermeyin. İzmirliler Çelebi'ye ne diyorlar görelim. Şimdi çıksın İzmir'de bir dolaşsın bakalım. İzmir'de, İzmirlilerden AKP karşıtlığı üzerinden alınan oyları, götürüp AKP'ye vermek nasıl bir şeymiş, Çelebi anlatsın."

"AĞIR ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRİM"

"Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum. Cesaretleri varsa İzmir'deki sınır noktadan aday olsun bakalım. O zaman görelim milletin vekili miymiş Reis'in vekili miymiş."