CHP'den olaylı maç sonrası TFF'ye istifa çağrısı

CHP'den olaylı maç sonrası TFF'ye istifa çağrısı

CHP, dünkü Trabzonspor - Fenerbahçe maçında çıkan olayların ardından TFF yönetimi için istifa çağrısı yaptı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve sarı lacivertlilerin 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından Trabzon taraftarının sahaya girip Fenerbahçeli oyunculara saldırması ile gelişen süreç hakkında açıklama yapan CHP, TFF'yi istifaya çağırdı.

"FUTBOLUN İÇİNDE OLDUĞU KAOSUN BAŞ MİMARI TFF"

“Türk futbol tarihinde dün yaşananlar yine bir kara leke olarak yer alacaktır” diyen CHP Spor Kurulu Başkanı Şerefhan, şunları kaydetti:

“Dün oynanan Trabzonspor Fenerbahçe Süper Lig futbol müsabakasında yaşanan olayları tasvip etmemiz mümkün değildir. Çıkan olayların baş sorumlusu Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Futbolumuzda her geçen gün artan şiddet olaylarını görmezden gelerek bu müsabakada yeterli emniyet önlemlerinin alınmaması çok büyük bir ihmalkarlıktır. Futbolun içinde olduğu kaosun da baş mimarı olan TFF, ne yaptığını ve ne yapacağını artık bilememektedir. Hakemlerimize yapılan saldırılar ve ardından Suudi Arabistan’da oynatılmaya çalışılan Süper Kupa maçında yaşananlar sonrası istifa etmesi gereken TFF dünkü yaşanan olaylardan da kendine pay çıkarmamaktadır.

"TFF FUTBOLU YÖNETEN DEĞİL ADETA SEYREDEN BİR KURUM HALİNE GELMİŞTİR" 

Türk futbol tarihinde dün yaşananlar yine bir kara leke olarak yer alacaktır. Maçtaki olayların büyümesini engelleyemeyen hakemler, arkalarında duracak bir federasyon olmayacağını bildiklerinden maçı tatil edecek düdüğü çalamamışlardır. TFF futbolu yöneten değil adeta seyreden bir kurum haline gelmiştir. Temiz spor, temiz futbol adına, sporun birleştirici unsurunu ortadan kaldıran TFF yönetiminin acilen istifa etmesi gerekmektedir.”