CHP'den yerel seçim açıklaması: "Boş tencere seçimde gündem olacak"

CHP'den yerel seçim açıklaması: "Boş tencere seçimde gündem olacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Yaman, 2024 yerel seçimlerde boş tencerenin gündem olacağını ve krizin tırmandığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Yaman, Duvar'dan Serkan Alan'a konuştu. Türkiye gündemine ve yaklaşan yerel seçimlere dair konuştu.

Seçimlere ilişkin açıklama yapan Yaman şu sorulara yanıt verdi.

"İKTİDAR ETİK DIŞI YÖNTEMLERE BAŞVURDU"

Geride kalan seçimlerin ardından “boş tencerenin seçim kazandırmadığı ilk seçim oldu” gibi değerlendirmeler yapıldı. Pek çok vaadiniz olmasına rağmen toplumun buna ikna olmadığını görüyoruz. Bu aktarım sürecinde bir hata var mıydı?

“Boş tencere seçim kazandırır” söylemi var. Seçime giderken de bu ekonomik durum mevcuttu fakat iktidar bir takım etik dışı yöntemlere başvurdu. Montaj videolarla halkın kırmızı çizgisi olan ve aslında bizim de kırmızı çizgimiz olan, milliyetçilik üzerinden bir algı yönetimi yarattı. Bir de seçime bir ittifak modeliyle gittik. İttifak modeliyle giderken bu tür çıkış halkın kafasını karıştırmış olabilir. Bunların değerlendirmeleri de yerel seçimler öncesi yapılıyor. Boş tencere seçimde gündem olacak, kriz tırmanıyor.

CHP'NİN AVANTAJI

CHP genel seçimler öncesi sosyal devlet bağlamında pek çok vaadini sıraladı. Seçimi kazanamadınız ve bu ihtiyaçlar da devam ediyor. Ne yapacaksınız? Belediyeler eliyle bunları hayata geçirmek yeterli olacak mı?

Sosyal politikalar, sosyal belediyecilik anlayışıyla, yerel yönetimler aracılığıyla sunulabilecek uygulamalar. Bu nedenle, seçim öncesi hazırladığımız programımızda yer alan birçok sosyal politika önerisi, belediyeler üzerinden uygulanabilecek ve geliştirilebilecek modeller. Okullarda süt, bir öğün yemek dağıtımı, yaşlı nüfus için ücretsiz ulaşım, engelli nüfus için tekerlekli sandalye atölyeleri, halk ekmek dağıtım noktalarında artış, ekmek çeşitlerinde zenginleşme, yaşlı bakımı, evde bakım vb. birçok sosyal yaklaşım, yerel yönetimler eliyle hayat bulabiliyor. O yüzden böyle bir avantajımız olacak.