CHP'li Ağbaba'dan Lütfi Savaş çıkışı!

CHP'li Ağbaba'dan Lütfi Savaş çıkışı!

Hataylı yurttaşların "Lütfi istifa" sloganlarının ardından Halk TV'de yayına katılan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Değerlendirilmesi gereken nokta" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden Lütfi Savaş’ı göstermesinin ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.


Halk TV'de İsmail Küçükkaya’nın canlı yayın konuğu olan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Lütfi Savaş hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'li Ağbaba şunları söyledi:

“Genel Başkanımız en başından beri ‘Ankete bakacağım, vatandaş ne diyor ona bakacağım’ dedi. Anketlerin tamamında Lütfü Savaş önde çıktı. Genel Başkanımız Savaş’ı aday göstermeseydi ‘Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor’ denilecekti. Bundan da biraz uzak duruldu. Kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel merkezimiz yetkisinde olan bir şey. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün suçu Savaş’a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım.”

HATAY'DA 'LÜTFİ İSTİFA' SESLERİ

Lütfi Savaş, 6 Şubat'ın yıldönümünde kayıplarını anmak isteyen Hatay halkının yanına gidince yoğun tepkilere maruz kaldı ve vatandaşlar "Lütfi istifa" sloganlarını yükseltti.