CHP'li Ahmet Akın'dan, Recep Bilal'e bomba açıklamalar: Yazık, günah... Daha fazla savurmayın!

CHP'li Ahmet Akın'dan, Recep Bilal'e bomba açıklamalar: Yazık, günah... Daha fazla savurmayın!

Son dönemlerin dikkat çeken siyasetçilerinden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, gazeteci Recep Bilal'e çok kritik açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerin dikkat çeken siyasetçilerinden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, gazeteci Recep Bilal'e çok kritik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye gündemine ilişkin yazı kaleme alan Recep Bilal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile yaptığı söyleşiyi de paylaştı. 

Akın, resmen acı gerçekleri gün yüzüne çıkararak, "Doğalgaz son 3 yılda faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı 5 milyon 232 bin. Bu yılın ilk beş ayında 674 bin 784 abonenin doğalgazı kesildi." dedi. 

CHP'li Akın, erken seçim için iktidara çağrıda bulunarak, "Ülkemizin insanını seven, sorunların kısa sürede çözülmesi için çaba harcamayı kendisine görev edinen bir siyasal anlayışla açık ve net çağrımızı” yaptık“Ülkeyi yönetemiyorsunuz. Yazıktır günahtır. Daha fazla savurmayın. Bir an önce seçime gidin. Yeni bir hükümet gelsin. Doğru dürüst bu ülke yönetilsin” açıklamasını yaptı. 

ahmet-akin-recep-bilal.jpg

Ahmet Akın'ın Recep Bilal'e yaptığı açıklamalar şöyle:  

Recep B. - Dolar, Euro ve altın tarihi rekorlar kırıyor. Bununla birlikte malesef dışa bağımlı olduğumuzdan dolayı iğneden ipliğe zam geliyor. Cumhurbaşkanı faiz yine faiz dedi dolar rekor kırmaya devam etti. İktidara öneriniz nedir? Halk bitmiş durumda ne yapmalı insanlar?

Ahmet AKIN: AK Parti dönemi Türkiye’ye ciddi hasarlar vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Ekonomik buhran ve enerji buhranı yaşatan AK Parti’nin yapması gereken tek çözüm vardır. Erken seçim kararını hemen almak. Milletimizin de istediği sandıktır. Halkın daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır. Sokakta, çarşıda, pazarda her yerde insanlarımız sandık artık gelsin diyor. Biz bu ülkeyi seven insanlar olarak birlikte hareket etmek zorundayız. Millet İttifakı olarak ülkemizi ayağa kaldıracak, halkımıza nefes aldıracak her şey yapılmalı. Nitekim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e ziyarette bulunduk. Genel Başkanımızın da dile getirdiği gibi "Ülkemizin insanını seven, sorunların kısa sürede çözülmesi için çaba harcamayı kendisine görev edinen bir siyasal anlayışla açık ve net çağrımızı” yaptık. “Ülkeyi yönetemiyorsunuz. Yazıktır günahtır. Daha fazla savurmayın. Bir an önce seçime gidin. Yeni bir hükümet gelsin. Doğru dürüst bu ülke yönetilsin” dedik. 

Recep B. - Erken seçim artık şart oldu olarak görünüyor. Anketlere bakacak olursak Millet İttifakı yani CHP ve İYİ Parti iktidar oluyor. Olası bir iktidar değişiminde döviz kurları rahatlayacak mı? 

Ahmet AKIN: Sandık Türkiye’yi ekonomiyi ve milletimizi rahatlatacaktır. Yeni bir hükümet Türkiye’ye soluk aldıracaktır. Memleket ve ekonomi iyice sıkıştı. AK Parti iktidarı her ne kadar pembe tablolar çizse de görünen köy kılavuz istemez. Vatandaşın tenceresi kaynamıyor. Evine ekmek götüremiyor. Ülkeyi yönetemeyen bir iktidarın değişmesi durumunda hiç olmazsa milletin sırtındaki yük alınacaktır.

Recep B. - Sizin ilgi alanınızın enerji olduğunu biliyoruz. Elektrik, doğalgaz faturalarına gelen  olağanüstü zamma karşılık CHP iktidarında zamlarla ilgili halka neler yapabilirsiniz?

Ahmet AKIN: Enerjide son 3 yıldır yaşanan bir buhran var. AK Parti iktidarı vatandaşlarımıza son üç yıldır enerjide buhran yaşatıyor. Ülkemiz, satın alma gücü ölçütüne göre, özellikle hanelerde kullanılan elektriği Avrupa ülkelerinde en pahalıya tüketenler arasındadır. Hanelerin ve üretim alanlarının temel giderlerinden olan elektriğin fiyatı, üzerindeki vergi ve vergi benzeri kalemler nedeniyle artmaktadır.

"YILIN İLK BEŞ AYINDA 674 BİN 784 ABONENİN DOĞALGAZI KESİLDİ" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık son 3 aydır Avrupa’da yaşanan enerji krizine karşı vatandaşı için fedakarlık yaptığını iddia etmesine rağmen, kömür fiyatlarındaki zamlar AK Parti iktidarının fedakarlık yapmadığı ortaya koyuyor. Vatandaşlarımızı her geçen gün yoksullaştı. Elektrik faturasını ödeyemez hale geldi. Ocak ayında 1 milyon hane parasını denkleştirip elektrik faturasını ödeyemiyordu. Doğalgaza ise son bir yılda – 1 Ekim 2020’den bu yana 8 defa zam geldi. Konut tarifesine 8 defa; sanayi tarifesine 10 defa zam yapıldı. Konut tarifesi yüzde 19 zamlandı. Doğalgaz son 3 yılda faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı 5 milyon 232 bin. Bu yılın ilk beş ayında 674 bin 784 abonenin doğalgazı kesildi.

AK parti iktidarı ucuz doğalgaz mı satıyor da vatandaşımız faturasını ödeyemiyor. Biz kış fonu diyoruz, onlar kıs kombiyi diyor. Milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Vatandaş daha neyi kısacak? Zaten kombiyi yakmıyor ki kıssın!

MUTFAK TÜPÜNE YÜZDE 47 ZAM yaptılar. Buna göre 1 Ekim 2020 tarihinde 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı da 116,5 liradan 175,5 liraya çıktı. KÖMÜR’DE SON BİR YILDAKİ ARTIŞ Ekim 2020'den Ekim 2021'e kömürün ton fiyatı TÜİK verilerine göre yüzde 88,9 (1142 TL'den 2149 TL)  artmış durumdadır.

ODUNDAKİ ARTIŞ Ton fiyatı yüzde 41,9 (715 TL'den 1015 TL'ye) artmış durumdadır. Tüm zamları yapan AK Parti iktidarının miyadı dolmuştur.