CHP'li Akın: Milletimizin demokrasi zaferi OHAL ile gölgelenemez

CHP'li Akın: Milletimizin demokrasi zaferi OHAL ile gölgelenemez

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Fethullahçı Terör Örgütü Tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 1. yıldönümü olması nedeniyle açıklamada bulundu.

Akın’ın açıklaması şu şekilde;

249 asker, polis ve vatandaşımızın şehit olduğu ve binlerce vatandaşımızın yaralandığı 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni bir kez daha lanetliyorum. Bizler demokrasiye inanmış, kuruluş ve kurtuluş mücadelesi vermiş bir milletin evlatları olarak her zaman darbelerin karşısındayız. Bu ülke darbelerden çok çekti.

Bunun en büyük mağdurların biri de 12 Eylül Darbesi sonucu yıllarca kapalı kalan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Darbe sonrası yıllarca eski Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit siyasetten yasaklandı. Daha bu darbenin acısını bile saramamış, toplumsal olarak hafızalarımızdan silememişken ne yazık ki gerici bir terör örgütü tarafından devletimize karşı hain darbe girişiminde bulunuldu.

Bu ülkeye cumhuriyeti ve demokrasiyi getirmiş bir partinin mensubu olarak her zaman zaman demokrasiyi savunacağız. Türk milletinin temsilcisi olarak, milletimizin iradesine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir.

Darbelere karşı olduğumuz kadar darbe fırsatçılarına da karşıyız. Darbeyi fırsat bilerek parlamentonun işlevsizleştirilmesinin de karşısındayız. AKP milletin zaferi olan 15 Temmuz’u kendi çıkarına kullanarak OHAL fırsatçılığı yapıyor. Milletimizin demokrasi zaferi OHAL ile gölgelenemez.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak öteden beri her türlü darbeye karşı olduğumuzu, her fırsatta açıkladık. 15 Temmuz darbe girişiminde de bu duruşumuzu ve anlayışımızı ortaya koyduk.

15 Temmuz’un yıl dönümünde 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için bu hain terör örgütü ile mücadelenin samimi bir şekilde yapılması gerekmektedir. Darbenin siyasi ayağı ortaya çıkarılmadan darbe ile mücadeleden söz edilemez. Bizler darbenin ilk gününden itibaren devletimizi, milletimizi ve 94 yıllık demokrasi geçmişimizi hedef alan bu alçak darbe girişimini lanetliyoruz.

Vatanı için canı pahasına mücadele ederken şehit ve gazi olan vatandaşlarımızı saygıyla anıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun bir ömür diliyorum.