CHP'li Ali Mahir Başarır'dan bomba sözler: Süleyman Soylu'ya son sözümü söylüyorum!

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan bomba sözler: Süleyman Soylu'ya son sözümü söylüyorum!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, haksız bir şekilde görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında, Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, haksız bir şekilde görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında gelişen olaylarla ilgili CHP Yalova İl Binası’nda, Vefa Salman ve Yalova İl Başkanı Mehmet Güral ile birlikte basın açıklaması yaptı.

BU DAVA YALOVA’NIN ERGENEKON, BALYOZ DAVASIDIR

Haksız bir şekilde görevinden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile ilgili davanın başından beri bir kumpas davası olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Bu dava, Yalova’nın Ergenekon, Balyoz davasıdır. Bu bir kumpas davasıdır. Bu kumpasın başaktörü İçişleri Bakanı Süleyman Soyludur, yardımcısı ise AKP Yalova il başkanıdır. Bu kötü çirkin senaryoyu 20 aydır ilmek ilmek işleyerek ortaya koymak istediler” dedi.

150 BİN YALOVALININ HAKKINI GASP ETTİLER

Yaşanılan zimmet olayının, hırsızlığı yapan kişinin, Sayın Vefa Salman döneminden önce göreve getirildiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Bu kişi, kimin döneminde işe başlamış, AKP Belediyesi döneminde. Zimmet eylemi ne zaman başlamış, AKP döneminde. Peki ortaya kim çıkarmış, seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman. Aslında Vefa Salman’a teşekkür edilmesi gerekirken, bunu fırsata çevirmeye kalktılar ve görevden aldılar. 150 bin Yalovalının, teyzelerimizin, amcalarımızın, gençlerimizin hakkını gasp ettiler ve dava süreci başladı” sözlerini dile getirdi.

BUNUN HESABINI SORMAZSAK YAZIKLAR OLSUN!

Bu olayın bir kumpas olduğunun, her duruşmanın 3 ay, 3,5 ay ertelenmesinden anlaşıldığını belirten CHP’li Başarır, “Burada hak etmediği bir şekilde Yalova Belediye Başkanlığı koltuğunda oturtulan biri var. O kişiyi, o koltukta oturabildiği kadar oturtmak istediler. Tutuklu bulunan bir dosyada, duruşmalar 3 ay, 3,5 ay erteleniyorsa burada bir çirkinlik var demektir. Biz burada yaşanan çirkinlikleri, Zekeriya Öz’ün yönettiği Ergenekon, Balyoz davalarında, özel yetkili mahkemeler döneminde bile görmedik. Başsavcı da Sayın Mahkeme de Yalova yargısı da töhmet altında kalmıştır. Kimin etkisiyle kalmıştır, Süleyman Soylu’nun etkisiyle kalmıştır. Süleyman Soylu burada yargıyı kullanarak Yalova’ya darbe yapmıştır ve bunun hesabını vermelidir. Süleyman Soylu çok şeyin hesabını verecektir. Ben bu süreçte Yalova’ya 35 kez geldim. Eğer partimle birlikte zamanı geldiğinde bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun!” sözlerini ifade etti.

BU ŞEHRİN HALKINA DARBE YAPTIN DERSEM BANA NE DİYEBİLİR?

Yaşanılan bu süreçte MASAK’ın, seçilmiş belediye başkanının mal varlıklarını, kredi kartlarını, ailesini incelediğini söyleyen CHP’li Başarır, “Hiçbir şey bulamadılar, tertemiz çıktılar. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu dosyanın tamamını, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na bir yazı ile göndererek bilir kişinin incelemesini talep etti. 2 Sayıştay ve 1 maliye uzmanı, alanlarında gayet önemli olan kişiler, yaklaşık 150 sayfalık rapor hazırladılar. Tüm süreci incelemişler. Raporun sonuç kısmında diyor ki, ‘Vefa Salman bir belediye başkanı olarak görevini harfiyen yapmıştır. Suç ortaya çıktıktan hemen sonra yargıya intikal ettirmiştir ve olayın oluşumunda, gelişiminde hiçbir suçu olmadığı gibi bu süreci başarıyla yürütmüştür.’ Bunu rapor söylüyor, bu mahkemenin talep ettiği rapor. Bu durumda ben Süleyman Soylu’ya; ‘bu şehrin halkına darbe yaptın’ dersem bana ne diyebilir? Bir avukat, bir milletvekili, bir vatandaş olarak yaşanılan bu olaydan çok üzgünüm. Yaşadığım süreçte böyle bir olayı hiç görmedim. Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Final ve sonuç işte bu raporda” açıklamalarına yer verdi.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR OLAY YOK

Konuya ilişkin net taleplerinin olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Avukatlarımız bir dilekçeyle bu raporla birlikte Yalova’nın seçilmiş Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman’ın göreve iadesi için başvuruda bulunacak. Derhal, bir dakika gecikmeksizin belediye başkanımızı görevine iade edeceksiniz.

Yine buradan Sayın Mahkemeye, sayın savcıya da sesleniyorum; sakın iktidarın etkisi altında kalmayın. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nın yaptığı uyarı çok net, Anayasamızın 137. Maddesi çok net, kanunsuz hiçbir talimatı almayın. Hukuk, kanun, rapor, deliller, maddi gerçek neyi emrediyorsa onu yapın, size yakışan budur. Ne Yalovalının ne belediye başkanımızın ne de hiçbirimizin artık sabrı kalmadı. Buna rağmen Süleyman Soylu, belediye başkanımızı görevine iade etmezse, mahkemeye baskı yaparsa, mahkeme bu rapora rağmen -ki hiç ihtimal vermiyorum- yanlış işler yapmaya devam ederse artık bizimde yapacak fazla bir şeyimiz yok, tüm grup olarak, tüm Yalova olarak büyük bir miting yapacağız. Yalova belediyesinin önünde oturacağız. Yalova’nın hakkını Yalovalılara vereceksiniz. Bu utanç davasından, kumpas davasından hep birlikte kurtulalım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay yok. İşte hukukun üstünlüğü endeksinde 139 ülke arasında 117. Sırada isek bu tür davalar yüzdendir” dedi.

ZAMANI GELİNCE BUNLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ

Son olarak Süleyman Soyluya seslenen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Yalova’dan elini çek. Senin görevin bu ülkede asayişi, güvenliği sağlamak. Senin görevin bu ülkede halkın iradesini gasp ederek belediye başkanlarını yerleştirmek değildir. Senin görevin seçilmiş belediye başkanlarını görevinden etmek değil, halkın iradesiyle oynamak değil. Yeri ve zamanı gelince bunların hesabını vereceksin. Hiçbir şey için yargılanmazsanız 150 bin Yalovalının her bir imzası için yargılanacaksınız” diyerek sözlerine son verdi.