CHP'li Ali Öztunç'tan çarpıcı yorum: "Erdoğan, herkesi kendi gibi tok zannnediyor..."

CHP'li Ali Öztunç'tan çarpıcı yorum: "Erdoğan, herkesi kendi gibi tok zannnediyor..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Erdoğan, saraydan bakınca herkesi kendisi gibi tok, rahat yaşıyor zannediyor" dedi.

Kars'ta yaptığı incelemelere ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Sahipsiz, öksüz, yetim bir Kars gördük. 19 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi, Kars’a hiçbir hizmet yapmamış, çivi çakılmamış, yol deseniz yol yok, üniversite hastanesi var, hastanede doktor yok, yolu olmayan hatta tapusu olmayan köy var… Erdoğan, saraydan bakınca herkesi kendisi gibi tok, rahat yaşıyor zannediyor" dedi.


TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç; Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı ile gerçekleştirdiği Kars ziyaretine ilişkin bilgi verdi. Öztunç, “Sahipsiz, öksüz, yetim bir Kars gördük 19 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi, Kars’a hiçbir hizmet yapmamış. Çivi çakılmamış, yol deseniz yol yok, üniversite var, üniversite hastanesi var, hastanede doktor yok, ne yapayım doktorsuz hastaneyi” diye konuştu.


Kars’ın önceden hayvancılığın başkenti olduğunu şimdi hayvan ithal edildiğini söyleyen Öztunç, “Sayın Cumhurbaşkanı, her gittiğinde et kombinesi, süt kombinesi sözü verdi, ama yapmadı. Organize sanayi bölgesi açılmış, yol yok. Böyle organize sanayi olmaz” dedi.


Öztunç, şöyle devam etti:
“Yolu olmayan hatta tapusu olmayan köy var. Kars ihmal edilmiş. Geçmişte Doğu Ekspresi vardı ama kaldırıldı. Sebep? Pandemi. Pandemi nedeniyle kaldırıyorsunuz da uçaklar gidiyor, tren yok. Esnaf bitmiş durumda. Yurttaşlar büyük ekonomik sıkıntı içinde. Cağ kebapçısı, ‘bir şiş 10 lira, vatandaş yarım şiş istiyor’ dedi. Kasap, ‘eskiden yarım kilo bir kilo kıyma alanlar, şimdi 10 liralık alıyor’ diyor. Kars, kaşar peynirinin merkezi. Fabrikayı ziyaret ettik. 100 gramlık peynir siparişleri verilmiş. Kars’ta büyük bir ekonomik buhran yaşanıyor ama Adalet ve Kalkınma Partisi’ne göre gayet iyi görünüyor. Erdoğan, saraydan bakınca herkesi kendisi gibi tok, rahat yaşıyor zannediyor.”