CHP’li Aylin Nazlıaka: “Yaşadığınız hayal kırıklığını paylaşıyoruz”

CHP’li Aylin Nazlıaka: “Yaşadığınız hayal kırıklığını paylaşıyoruz”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara ziyaretinde yaşadığı protokol sorunuyla ilgili olarak "Kadın olarak incinmiş hissettim" diyen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e dayanışma mektubu gönderdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara ziyaretinde yaşadığı protokol sorunuyla ilgili olarak "Kadın olarak incinmiş hissettim" diyen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e dayanışma mektubu gönderdi. Aylin Nazlıaka, “Size gösterilen tavrı kabul edilemez buluyor, yaşadığınız hayal kırıklığını paylaşıyoruz” dedi. 

 

Aylin Nazlıaka, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e gönderdiği dayanışma mektubunda, “Bizler, CHP’nin kadın üyeleri ve milyonlarca duyarlı yurttaş olarak, son Ankara ziyaretiniz esnasındaki uygunsuz ağırlanmaya ilişkin derin üzüntü duymaktayız. Size gösterilen tavrı kabul edilemez buluyor, yaşadığınız hayal kırıklığını paylaşıyoruz. Bize göre maruz bırakıldığınız küçük düşürücü hareket, kadınların değerinin her yerde yok sayıldığı bugünlerde, tüm kadınlara yönelik yapılmıştır” dedi.

 

Türkiye’de kadınların birçok ülkeden önce eşit vatandaşlık hakkına sahip olduğunu anımsatan Aylin Nazlıaka, “Kurtuluş mücadelesindeki kadınların bağımsız ve ilerici Türkiye vizyonu, bize bugün de ilham vermeye devam ediyor. Onların nesli olarak, Türkiye'yi hukukun üstünlüğüne dayalı, modern, ilerici, demokratik, laik bir ülke haline getirmeye kendimizi adadık. Toplumsal cinsiyet eşitliği, ilerici toplumun mimarisinde vazgeçilmez bir dayanaktır. Dünyanın her ülkesinde kadınların eşit ve güçlü olduğu bir geleceği birlikte kucaklamayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri sırasında AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile aynı statüdeki Ursula von der Leyen, başka tek sandalye konulmadığı için Dışişleri Bakanı ile aynı statüye denk düşen kanepede oturmak zorunda kalmıştı.

 

Bu olayda hem Türkiye hem verilen koltuğa tereddütsüz oturan AB Konseyi Başkanı Charles Michel eleştirilmişti. Michel daha sonra özür dilemiş, bu olay nedeniyle geceleri uyuyamadığını ifade etmişti. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan von der Leyen de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel yan yana koltuklarda otururken kendisinin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun karşısında kanepede oturtulmasına yönelik tepkisini dile getirmiş ve "Bir kadın olarak, bir Avrupalı olarak incindim ve yalnız hissettim" demişti.