CHP’li Aylin Nazlıaka: “Yasemin’in yardım çığlını, hayattayken duyun”

CHP’li Aylin Nazlıaka: “Yasemin’in yardım çığlını, hayattayken duyun”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul'da Yasemin Sönmez'e şiddet uygulayan Mehmet Bayram hakkında, uzaklaştırma kararına uymamasına rağmen yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul'da Yasemin Sönmez'e şiddet uygulayan Mehmet Bayram hakkında, uzaklaştırma kararına uymamasına rağmen yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi. Nazlıaka, “Kızımı tehlikeden uzak tutabilmek için evimden gönderdim. Yardım çığlığımı ben hayatta iken duyun’ diyen Sönmez'in feryadına sessiz kalmayın” çağrısı yaptı.

aylin-nazliaka-1.png

CHP'li Nazlıaka, “Yaşam Hak” projesi kapsamında; ayrıldığı Mehmet Bayram tarafından fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete uğrayan iş insanı Yasemin Sönmez ile irtibata geçti. Nazlıaka, Yasemin Sönmez’in yaşadıklarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Nazlıaka; Mehmet Bayram'ın, hakkındaki uzaklaştırma kararına uymamasına rağmen yasal sürecin işetilmediğini belirterek, "Biz Yasemin’e hayattayken sahip çıkılmasını istiyoruz. Yasemin’in adının ‘uzaklaştırma kararına rağmen bir kadın daha korunamadı’ denilerek haber yapılmasını istemiyoruz" dedi.

“AKP KADINLARIN YARDIM ÇIĞLIĞINA KÖR, SAĞIR, DİLSİZ”

“Hükümet şiddet mağduru kadınlara karşı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. AKP Hükümeti, kadınların yardım çığlığına karşı kör, sağır, dilsiz” diyen Nazlıaka, Yasemin Sönmez’in yaşadıklarını şöyle aktardı:

"İstanbul Bağcılar'da yaşayan 42 yaşındaki Sönmez, ayrıldığı eski sevgilisi Mehmet Bayram tarafından darp edildi, dükkanı yağmalandı ve tehdit edilmeye devam ediyor. Sönmez, Mehmet Bayram’ın iş yerindeki ve evdeki eşyaları kırıp döktüğünü kamera kayıtları ile belgeledi. Sönmez, Mehmet Bayram’ın 1 milyon lira para ve tekstil fabrikasını kendisine vermesini istediğini anlattı. 3 çalışanının 4 saat boyunca bıçakla rehin alınmasının ardından karakola başvurduğunu belirtti.

Kamera kayıtlarıyla birlikte savcılığa başvurmasının ardından uzaklaştırma kararı aldırdığını belirten Sönmez, ‘Bütün bu yaptıklarına rağmen elini, kolunu sallayarak gezen Mehmet Bayram beni tehdit etmeye devam ediyor. Tekstil fabrikasının her yanına kamera taktırdım, kamera kayıtlarını incelediğimizde sürekli etrafta olduğunu gördük. Zaten gün içinde de sürekli mesaj atarak, giydiğim kıyafeti, saçımı tarif ediyor. Yakınımda olduğuna ilişkin beni tehdit ediyor. Kamera kayıtları ile tekrar şikayette bulunup uzaklaştırma kararına uymadığını belirttiğimde, yeterli delil olmadığını söylediler. Daha nasıl bir delil sunmam lazım? Yazıkları ortada, kamera kayıtlarında sürekli fabrikanın yakınında gezdiği görülüyor…’ dedi."

"HUKUKİ SÜREÇ DERHAL İŞLETİLMELİDİR"

"Yasemin Sönmez’in hayata ilişkin umudu her geçen gün tükeniyor. Onun, rahatça işyerine gidip gelmesinin engellenmesi ve yaşam hakkının tehdit altında olması kabul edilemez" diyen Nazlıaka, Mehmet Bayram ile ilgili hukuki sürecin derhal işletilmesini istedi ve “Kızımı tehlikeden uzak tutabilmek için evimden gönderdim. Yardım çığlığımı ben hayatta iken duyun’ diyen Sönmez'in feryadına sessiz kalmayın” çağrısı yaptı.