CHP'li Balcı: "Atatürk’ü ve milli bayramları unutturmak için her şeyi yapıyorlar"

CHP'li Balcı: "Atatürk’ü ve milli bayramları unutturmak için her şeyi yapıyorlar"

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, 19 Mayıs törenlerinin kısa sürmesine tepki gösterdi.

Muğla Marmaris'te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için ayrılan dakika HP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı'yı çileden çıkardı. Yalnızca 3 dakika süren tören ile ilgili CHP'li Balcı sert ifadelerle Kaymakam'a tepki gösterdi. Başkan Balcı şöyle dedi:

 

"3 DAKİKA İÇİNDE TÖRENİ BİTİRDİLER"

"Sabah saatlerinde meydandaki resmi kutlama programına katıldık. Kaymakam katılmamıştı ve sadece Gençlik ve Spor İl Müdürü vardı. Zaten genelgelerle katılımı sınırlandırdılar. İl müdürü bir çelenk koydu ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın ardından toplam 3 dakikada töreni bitirdiler."

"KARARI KİM ALDIYSA KINIYORUM"

"Bu hükümet 20 yıldır Atatürk’ü ve milli bayramlarımızı unutturmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Halkla bütünleşmeden, halkla birlikte olmadan yapılan programlar hiç bir zaman amacına ulaşmaz. 3 dakikalık bir anma töreni mi olur? Bu kararı kim aldıysa kınıyorum."

"HALKIN SABRI TAŞMIŞ DURUMDA"

"Marmaris’te o kadar insan toplanmış, o meydanda o coşkuyu yaşamak istiyor. Milli bayramlara getirilen sınırlamalar, Atatürk’e söylenen sözler, cumhuriyete saldırılar derken zaten halkın sabrı taşmış durumda. Haklı olarak Marmaris halkı bu durumu protesto etti. Ben de tepkimi dile getirdim."