CHP'li Başarır konut krizini değerlendirdi... Ev sahibi olmak da ev kiralamak da zorlaşıyor

CHP'li Başarır konut krizini değerlendirdi... Ev sahibi olmak da ev kiralamak da zorlaşıyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konut sektöründe yaşanan krize değindi. Ev almanın zorluğuna dikkat çeken CHP'li Başarır, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, sahibinden.com adlı alım satım sitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin hazırladığı “Satılık Konut Piyasası Raporu”nu değerlendirdi. 

Raporun Mersin’e ait verilerini örnek gösteren Başarır, şöyle dedi:

“Bakın, rapora göre Türkiye’de geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut ilan m2 cari fiyatı yüzde 153,9 artarak 9 bin 723 TL olmuş. Peki Mersin’de ne olmuş bakalım? Mersin’deki konut fiyatları yalnızca 1 yılda yüzde 198 oranında artmış. Nisan 2021 m2 fiyatı, 2591 TL iken Nisan 2022 m2 fiyatı 7727 TL olmuş. Yani geçen yılın Nisan ayındaki 500 bin TL’lik bir ev, bu sene nisan ayında 1,5 milyon TL olmuş durumda.”

"BU İNSANLAR NASIL EV ALACAK SAYIN ERDOĞAN?"

 “Gelin basit bir hesap yapalım. 120 m2’lik bir ev sadece m2 hesaplamasıyla bile neredeyse 1 milyon TL. Halktan bir haber olan beyefendi ne yaptı? Konut kredilerinin faiz oranlarını açıkladı. Fildişi kulelerinizden inin halkın durumuna bir bakın. Size tek bir şey söyleyeceğim. Bu insanlar nasıl ev alacak sayın Erdoğan?”