CHP'li Başarır'dan Erdoğan'a olay 'faşizm' yanıtı: "Hayırsız... Saraydaki akbaba!"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik 'faşizm' suçlamalarına çok sert yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi hedef alan sözlerine ve 'faşizm' suçlamasına çok sert bir şekilde yanıt verdi.

"FAŞİST GÖRECEKSEN AYNAYA BAK"

Başarır yaptığı konuşmada Erdoğan'ı şu sözlerle hedef aldı:

"Saraydaki akbaba sabırsızlıkla buradaki bölünmeyi bekliyor. Her fırsatta doğum gününde, özel günlerde, partisinin kuruluş gününde partimizi konuşuyor. Ne dedi en son? 'CHP'nin faşist hatlarını görüyorum' dedi. E sen bir aynaya bak faşist göreceksen Recep Tayyip Erdoğan."

"CUMHURİYET OLMASAYDI ERDOĞAN GİBİ BİR TİP CUMHURBAŞKANI OLABİLECEK MİYDİ?"

Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i 1923'te kurdu. Niye kurdu? Süleyman Demirel gibi bir köyden çıkıp ya da memur çocuğu olan Bülent Ecevit gibi insanların başbakan, cumhurbaşkanı olması için. Ama bir hayırsızın Kasımpaşa'dan çıkıp kendi partisine hakaret etmesi için değil bir nankör.

Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Erdoğan gibi bir tip cumhurbaşkanı olabilecek miydi? Eğer fakir bir ailenin çocuğu olarak bugün grup başkanvekili isem bunu Ata'mıza borçluyum.

Faşizm nedir? Bir şiir okuduğu için ülkeye demokrasi, hürriyet vaat edip de Merdan Yanardağ'ı cezaevine atanların hareketidir faşizm. Barış Pehlivan'ı tutuklayanlardır, Terkoğlu'nu tutuklayanlardır faşizm."