CHP’li Başarır’dan Soylu’ya sert sözler: “Defol git! Çevre kirliliğisin, evlat olsa böyle bir adamdan utanır insan…”

CHP’li Başarır’dan Soylu’ya sert sözler: “Defol git! Çevre kirliliğisin, evlat olsa böyle bir adamdan utanır insan…”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili sert konuştu. Başarır,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yönelik hakaretlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet'e konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Soylu'ya kullandığı dil ve takındığı tutum nedeniyle sert tepki gösterdi. CHP’li Başarır şunları söyledi:

“İÇİŞLERİ BAKANINI KINIYORUM VE ONDAN UTANIYORUM”

"Birçok hayvan bizler kadar kötülük yapmayı düşünemez. Hayvanları bir hakaret aracı olarak kullanmayın ama bunu yapan bir İçişleri Bakanı var. Birçok canlı Soylu kadar kötü düşünemiyor, tehdit etmiyor. O sebeple İçişleri Bakanı'nı hayvanları hakaret aracı olarak kullandığı için kınıyorum ve ondan utanıyorum.”

“SUÇ İŞLERİ BAKANISIN”

“Mülteciler gidecekler, gitmeliler. Bu ülke yaklaşık 10 milyon mülteciyi kaldıramaz. Bu utanmaz, sıkılmaz adam 201 bin tanesine vatandaşlık vermiş. Kime sordun? Sürekli de vermeye devam ediyorsun, seçimlere kadar bu rakamın 1 milyon olması bekleniyor. Bunu nüfus müdürlükleri söylüyor. Ülkenin vatandaşından çok onların haklarını savunuyor işte bu yüzden suç işleri bakanısın. “

“AKP’LİLER BİLE BU ADAMDAN UTANIYOR”

“Utanıyorum. AKP'liler bile bu adamdan utanıyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nda bir parça vicdan varsa, ülkesinin bekasını biraz olsun düşünüyorsa, bu adamı görevden al ve yargıya teslim et! Sen İçişleri Bakanı olarak bir milletvekiline bir genel başkana bunları söylersen, senin emniyet amirin de bir milletvekiline 'seni çivilerim' der. Sen bu lafları söylersen, yarın gerçekten bir emniyet müdürü bir milletvekilini çiviler ya da çeker silahını vurur. Olmaz kardeşim, olmaz!”

“BUNDAN UTANMAYAN BİR CUMHURBAŞKANI VAR”

“Soylu'nun karşısındaki spikeri de kınıyorum. Özdağ'ın açıklamasını söylerken 'Kalkar giderim' diyor. Defol git demesi lazımdı. Defol git! Zaten o ekranda çevre kirliliği yaratıyorsun sen. O makam sana kucaklayıcı, sakin olmayı tarif ediyor, hakaret etmeyi değil. Bundan utanmayan bir Cumhurbaşkanı var ya. Recep Tayyip Erdoğan çıkıp bir açıklama yap. Bu sözleri CHP ya da başka muhalefet partinin siyasetçisi söylese 12 saat sonra fezleke gelir. Hadi bakalım bağımsız mahkemeler! Acaba ne kadar vereceksiniz? Ne demek ya hayvandan aşağı demek?”

“EVLADI OLSA BÖYLE BİR ADAMDAN UTANIR İNSAN”

“Erdoğan bu adamdan utanıyor. MHP'den çekindiği, korktuğu için bu adamı oradan tutuyor. AKP ve MHP'yi birbirine menteşe gibi bağlayan iki adam var; biri Alaattin Çakıcı biri de Süleyman Soylu. Evladı olsa böyle bir adamdan utanır insan.”

“BENİM AÇIM BANA YETER”

“Bizi kimse eleştirmesin. Kimse bunları konuşamadığı dönemde CHP üç günlük bir Mülteci-Sığınmacı Sempozyumu düzenledi ve bir rapor açıklandı. Lütfen bunu okusun insanlar. Kesin ve net dille söylüyorum; Gidecekler. 20 milyonun üzerinde evsiz Türk vatandaşı var. Benim açım bana yeter. Ben kendi vatandaşlarımı doyurmak zorundayım.”