CHP'li belediyenin verdiği asgari ücret şok etti

CHP'li belediyenin verdiği asgari ücret şok etti

CHP'li Foça Belediyesi'nde çalışan işçileri sevindiren bir karar alındı. Yapılan toplu sözleşmeyle en düşük ücret 7 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

Gerçek İzmir'den Mehmet İşler'in haberine göre Foça Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Toplamda kadrolu olan 64 işçiyi kapsayan sözleşmeyle yüzde 20 oranında zam yapıldığı belirtildi. Yeni süreçte Foça Belediyesi’nde en düşük ücretin 7 bin 500 TL olacağı aktarıldı.


Genel İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Aydın Tekin, “Emekten yana tavır alan Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz’e teşekkür ediyoruz. Emekçinin halinden en iyi emekçi anlar. O da itfaiyede emekçiydi. Bizim sendikamızın da üyesiydi, iş yeri temsilcisiydi. Pandemi sürecinde bu sözleşmeyi yapmak önemliydi. Foça halkına, çalışanlara, ailelerine, belediyeye hayırlı olmasını diliyoruz” ifadesinde bulundu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de, “Çok güzel oldu. İyi de bir rakam oldu. Güle güle harcasınlar. Emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bu zor zamanda ellerini hiçbir yerlerinden çekmediler. Her yere koşturdular. Analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.