CHP'li Gamze Taşcıer: "Atatürk düşmanı danışman; görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez"

CHP'li Gamze Taşcıer: "Atatürk düşmanı danışman; görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez"

CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Gamze Taşcıer, Perinaz Mahpeyker Yaman'ın danışmanlığı ile ilgili "Laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı danışman; görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez" dedi.

Perinaz Mahpeyker Yaman’ın danışman olarak atanmasına partiden ilk tepki CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan, kendisi ve Atatürk ile ilgili hakaret içeren sosyal medya mesajları paylaşan Perinaz Mahpeyker Yaman’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan hemen önce, 26 Mayıs’ta danışman olarak atadığının açığa çıkmasının yankıları devam ediyor.

Partiden ilk tepki gösteren ise olayın ortaya çıkmasından bir gün sonra CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Gamze Taşçıer oldu. 

"KABUL EDİLEMEZ"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsü olan Taşıer, X hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk ve laiklik karşıtı bir ismin partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

1693685114106-screenshot-45.jpg

Taşçıer, açıklamasında şunları kaydetti:

"TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsüyüm. Elimden geldiğince Türkiye’de kadın hakları konusunda hem parlamentoda hem mahkemede hem sokakta mücadele eden bir kişiyim. Bildiğim tek gerçek şu: Bu ülkede kadınlar Ortadoğu’da gördüklerimizi yaşamıyorsa bunu ATATÜRK’e ve onun en temel ilkesi LAİKLİĞE borçludur. Atatürk’ün kurduğu ve laikliğin bayraktarlığını yapan Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez!"