CHP'li Gök'e konuşan esnaf: "Vatandaş, çiftçi perişan"

CHP'li Gök'e konuşan esnaf: "Vatandaş, çiftçi perişan"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara’da Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinde vatandaşın sorunlarını dinledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara’da Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinde vatandaşın sorunlarını dinledi. 

Hirfanlı Baraj Gölü’nde balıkçılık yapan bir vatandaş, buzhane sıkıntısı yaşadıklarından dolayı balığı ucuza sattıklarını söyledi. Balıkçı, şunları söyledi:

"BALIĞI SATAMAYINCA ÇÖPE DÖKECEĞİZ"

“Yanımda çalışacak eleman bulamıyorum, hanımımla çalışıyorum. Kazandığımızın yüzde 25’ini ona vermemiz lazım. Ben kendim alamıyorum ki, getirdiğim elemana ne vereyim. İki tane çocuğum var. İnan çocuklarımı zor yetiştirdim. Millet hamsiyi 35 liraya satıyor. Biz balığın kilosunu 5 liraya satamıyoruz. Elimizde kalıyor. Şu sıcakta balığı satamadığın zaman yarın götürüp çöp tenekesine dökeceksin.”

Balıkları koyacak buzhane sıkıntısı yaşadıklarını belirten balıkçı bu nedenle balığı ucuza satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

CHP’li Levent Gök ise, Evren ilçesindeki balıkçılık geliştirilmesi neticesinde Evrenli vatandaşların ekonomik olarak rahatlayacağını söyledi. Gök, şunları söyledi:  

“Evren’e sahip çıkılsa, balıkçılık geliştirilse, Evren halkı ekonomik olarak rahatlayacak, Ankara ve ülke ekonomisine katkıları olacak. Ama Evren’de tutulan balık, başka yerlerde değerlendiriliyor. Başka değerlendiren yerler daha çok para kazanıyor. Bizim amacımız Evren kazansın.”

Ankara Şereflikoçhisar’da hem çiftçilik hem de esnaflık yapan bir vatandaş, üç gündür siftah yapmadığını söyledi. CHP’li Gök’ün “Niye siftah yok, vatandaşta para mı yok” sorusu üzerine esnaf, şunları söyledi.

“Bizim burası genelde nakliyeci ve çiftçilerin üzerine bağlı bir yer. Vatandaş, çiftçi perişan. Çiftçiler de zaten kuraklıktan çok etkilendi. Benim 200 dönüm yerim vardı. 1 ton mahsul aldım. Ben zaten kapatmayı düşünüyorum. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Bir yere kadar”