CHP'li Hakverdi, Borsa İstanbul'un satışını TBMM gündemine taşıdı: Ülkeyi aile şirketi gibi yönetiyorlar!

CHP'li Hakverdi, Borsa İstanbul'un satışını TBMM gündemine taşıdı: Ülkeyi aile şirketi gibi yönetiyorlar!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Katar’ın Borsa İstanbul’a ortak olmasını TBMM gündemine taşıyarak eleştirilerde bulundu.

Hissenin ne kadara satıldığını ve ödeme şartlarını soran Hakverdi, “Ülke adeta Erdoğan ve Katar Emiri'nin ailesi tarafından aile şirketi gibi yönetiliyor” ifadesinde bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Katar’ın Borsa İstanbul’a ortak olmasını TBMM gündemine taşıdı. Hissenin ne kadara satıldığını ve ödeme şartlarını soran Hakverdi, “Ülke adeta Erdoğan ve Katar Emiri'nin ailesi tarafından aile şirketi gibi yönetiliyor” ifadesinde bulundu.

rt.jpg

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Türkiye’nin Katar ile Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının devri için mutabakat anlaşması yapmasını TBMM gündemine taşıdı. Hakverdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesinin ne kadara satıldığını ve ödeme şartlarını sorularına yanıt aradı.

Hakverdi, söz konusu durum ile ilgili “Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri 1 trilyon 99 milyar liraya ulaşıyor. Şeffaflıktan ve denetimden uzak Varlık Fonu’na ait şirketlerin hangi kriterlerle kime nasıl satıldığı bilinmiyor. Milli servetimizin bu şekilde harcanması kabul edilemez” dedi.  Hakverdi, “Varlık Fonu’nda ne yapıldığının bilinmemesi ve kamuoyuna yansımaması için ise birçok özel yasa çıkartıldı. Millete ait şirketlerde ne olduğunu, millet adına denetleyen Sayıştay, Varlık Fonu’nda devre dışı bırakıldı” ifadesinde bulundu.

Katar ve sermayesinin Türkiye ile yakından ilgilendiğini belirten Hakverdi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Katar tarafından hediye edilen uçaktan, Tank Palet Fabrikası’nın satışına ve Kanal İstanbul güzergâhındaki arsaların Katar emirinin annesine satışına kadar birçok parasal ilişki bu ilgi ve alakanın boyutlarını ortaya seriyor. Ülke adeta Erdoğan ve Katar emirinin ailesi tarafından aile şirketi gibi yönetiliyor” ifadesinde bulundu.