CHP'li ilçelerde yeniden oy sayımı, AKP'li ilçelerde ret! Ekrem İmamoğlu sert konuştu

CHP'li ilçelerde yeniden oy sayımı, AKP'li ilçelerde ret! Ekrem İmamoğlu sert konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP'nin kazandığı ilçelerde yeniden oy sayımı yapılmasını, AKP'nin kazandığı ilçelerde ise bu itirazların reddedilmesine tepki gösterdi.

Yerel seçimlerin ardından itiraz süreçleri başladı. YSK partilerin itirazlarını değerlendirip karara bağlıyor. Ancak süreç tartışmalarla ilerliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin itiraz ettiği yerlerde itirazların reddedildiğini, AKP'nin itiraz ettiği yerlerde oy sayımına karar verildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

"NE DEMOKRASİYE NE MERTLİĞE SIĞAR"

İmamoğlu şunları söyledi:

"Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz."

ekran-goruntusu-2024-04-02-212248.png

"YSK İLÇE SEÇİM KURULLARINA YAPILAN BASKILARA ACİLEN MÜDAHALE ETMELİ"

İmamoğlu bir diğer paylaşımında ise şöyle dedi.

"Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli."

ekran-goruntusu-2024-04-02-220710.png