CHP'li Kara, Kumluca ve Finike'de selin vurduğu bölgede... Afet bölgesinde incelemelerde bulundu

CHP 25-26. Dönem Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya'da afetzedelerin, sel felaketi esnasında yaşadıkları ve hâla yaşamakta oldukları zorlukları yerinde dinleyerek, çözüm önerilerini paylaştı.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle 100 konut, 920 iş yeri, 497 araç ve 12 bin 500 dönüm sera hasar gördü. Antalya halkı, bölgede yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor.

whatsapp-image-2022-12-18-at-00-49-03.jpeg

Böyle bir ortamda CHP'nin 25. ve 26. Dönem Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, vatandaşları yalnız bırakmadı. Dr. Niyazi Nefi Kara, bölgedeki afeti bizzat yerine giderek inceledi, oradaki vatandaşların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

CHP'li Kara incelemelerinin ardından ise şunları söyledi:

"ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜK"

"Halkımızın yaşadığı sorunları onları dinleyerek, yaşadıklarını hissederek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu, İlçe Başkanımız Arif Kocacık, Finike Belediye Başkanımız Mustafa Geyikçi, Kumluca İlçe Başkanımız Aydın Arıcan ile çalışmaları bizzat gördük."

whatsapp-image-2022-12-18-at-00-49-04-1.jpeg

"YARDIMLAR YETERSİZ"

Halkımızdan öğrendiğiniz sorunlar ise şöyle; Tarsim Sigorta Sistemiyle alakalı sorunlar yaşamaktalar. Özellikle Kumluca’da kiracı olan sera üreticilerinin çok mağdur olduğunu gözlemledik. Hem Kumluca hem de Finike'de altyapı sorunları olduğunu gördük. Kumluca'nın yüksek kesimlerine barajlar kurulması için yıllardır hükümet tarafından söz verilmesine rağmen yapılmadığını ve barajların suyu tutarak sel felaketinin etkilerini azaltacağını söylediler. Dere ıslahlarının ve köprülerin alçak yapılmasından kaynaklı erken tıkandığını öğrendik. Esnafa yapılan yardımların çok yetersiz olduğunu gördük. Tüm bunların bir an önce çözümlenmesi ve halkın yaralarının bir an önce sarılması gerektiğini yerinde dinledik. 

whatsapp-image-2022-12-18-at-00-49-05-1.jpeg

"BADİRELERİ BERABER ATLATACAĞIZ"

"Bir kez daha Kumluca ve Finike halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu badireleri beraber atlatacağız."

whatsapp-image-2022-12-18-at-00-49-05-2.jpeg