CHP'li Karalar tedbir çağrısında bulundu: "Buralarda kurallara uyulmuyor"

CHP'li Karalar tedbir çağrısında bulundu: "Buralarda kurallara uyulmuyor"

Koronavirüsü yenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek “Sahra hastanesinin altyapısı var. Bakanlık ilgilenmeli” dedi.

Sözcü'nün haberine göre, koronavirüse yakalanan ve hastanede 10 gün süren tedavisi neticesinde sağlığına kavuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşadığı zor süreçten bahsetti.

“Sürekli halkın içindeyim, virüsün bana bulaşmaması mucize olurdu” diyen Karalar, çalışmasına izin verilemeyen Sahra hastanesini de faaliyete geçirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Karalar'ın açıklaması şöyle:

"Sahra Hastanesini bugünleri düşünerek yaptık ama tartışmalara kurban gitti. Sağlık Bakanlığı'na sağlık ekibimizle birlikte devretmeye hazırdık ama olmadı. İhtiyaç olduğunda biz yine hastaneyi kurarız. Yatakların bir kısmını deprem için İzmir'e, bir kısmını ise ihtiyaç sahibi vatandaşımıza gönderdik. Halen yatağımız var, altyapımız da hazır. Önemli olan halkın sağlığı.

Güney mahallelerimizde çok Suriyeli var. Buralarda kurallara uyulmuyor. Adana vaka sayısında hızla ilk sıralara tırmanıyor. Ölümler çoğaldı, hastanelerde yatak bulmak zorlaştı. Yoğun bakım ünitelerinin tamamı dolu." dedi.

CHP'li Başkan şahsi hastalık sürecini ise şöyle aktardı:

"Hep sahadaydık. Maske, mesafe hijyene uydum ama testim pozitif çıktı. Virüsün iki ciğere indiği tespit edildi. Kas ağrısı ve halsizlik yaşadım. Nefes darlığı olmadı. Doktorlar ve sağlık personeline bilimsel tedavi katkılarından dolayı minnettarım.

 Bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler aldım. Karbonhidrat, protein ile vitamin-mineral içeren öğünler yedim. Bu süreçte eşimin yaptığı Adana dolmayı yedim. Bal-pekmez, ceviz, üzüm, badem ve fındığı eksik etmedim. Doktorlarımız günde 2 saat çalışmam konusunda telkinde bulundu." ifadesinde bulundu.