CHP'li Karasu: "Bu çağda 250 nüfuslu köyü 2 aydır susuz bırakmış durumdalar"

CHP'li Karasu: "Bu çağda 250 nüfuslu köyü 2 aydır susuz bırakmış durumdalar"

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine bağlı Bayramköyü’nde sular kesik olduğu için 250 yurttaş, belediyenin getirdiği 3 ton su ile kendilerinin dışında 750 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvanın da su ihtiyacını gidermeye uğraşıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki CHP heyeti Karadeniz turuna devam ediyor.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ve CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu bugün, Şebinkarahisar ilçesine bağlık Bayramköy’ü ziyaret etti. Karasu ve Şaroğlu köyün sularının kesik olduğunu öğrendi. Karasu, pandemi döneminde 250 haneli köyün suyunun kesilmesine şöyle tepki gösterdi:

“İKİ AYDIR KÖYDE BİR DAMLA SU YOK”

“İki aydır köyde bir damla su yok. Bütün şebeke suyu durmuş durumda. Köy hizmetlerine bağlı çeşmelerde su durmuş durumda. Bundan dolayı köyde 60 gündür su bulunamıyor. Şebinkarahisar Belediyesi her gün 3 ton su getiriyor. 250 nüfus, 750 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvanın bulunduğu köyde bu suyla insanların hem temizlik ihtiyacını, hem yemek ihtiyacını, hem de içme ihtiyacını karşılayabileceğini düşünüyorlar. Bu çağda 250 nüfuslu köyü 2 aydır susuz bırakmış durumdalar. Bununla ilgili de yetkililer şu ana kadar herhangi bir adım atmadılar. Önümüz Kurban Bayramı, köyün nüfusu 800’e kadar çıkacak gibi görünüyor.”

BAŞKAN DA SÖZ VERMİŞTİ

Köyün daha önce de suyunun kesildiği belirtildi. 27 Aralık 2020 tarihinde Şebinkarahisar Belediye Başkanı AKP’li Şahin Yılancı, “Nesko Madencilik tarafından yürütülen çalışmalar esnasında şehrimizin ana şebeke hattında arıza gerçekleşmiş olup ekiplerimiz 2 ekskavatör ve 1 dozer ile birlikte arızayı bir an evvel gidermek üzere yoğun çalışma halindeler. Çalışmalar sonlanır sonlanmaz şehrimize su akışı sağlanacaktır, vatandaşlarımıza anlayış ve sabırları için teşekkür ediyorum” açıklamasını yapmıştı.