CHP’li Kenan Nuhut: “TFF, Türk hukukçuları yok saydı”

CHP’li Kenan Nuhut: “TFF, Türk hukukçuları yok saydı”

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), UEFA, FIFA ve CAS ile yaşanacak olası anlaşmazlıklar için İtalyan bir hukuk firmasıyla anlaşmasını, eleştirdi.

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), UEFA, FIFA ve CAS ile yaşanacak olası anlaşmazlıklar için İtalyan bir hukuk firmasıyla anlaşmasını, “Türkiye'de işinin ehli, yüzlerce spor hukukçusu varken, kulüpleri İtalyan hukuk firmasıyla çalışmaya zorlamak, hem avukatlık kanununa, hem de mesleki rekabet anlayışına aykırıdır” sözleriyle eleştirdi.

 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, TFF’nin İtalyan hukuk firmasıyla anlaşmasına tepki gösterdi. TFF, Süper Lig kulüplerine hukuki danışmanlık yapması için İtalyan hukuk firması Gallavotti Bernardini & Partners ile 3 Mart 2022 tarihine kadar geçerli bir sözleşme imzalandığını anımsatan Nuhut, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e konunun tekrar gündeme alınıp sözleşmenin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

 

"AVUKATLIK KANUNU VE TFF TALİMATLARINA AYKIRI"

 

Baroların yapılan sözleşmeyi kınadığını, Ankara Barosu’nun ise savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden CHP’li Nuhut, “Konu hem etik, hem de yasalar bağlamında sakıncalar doğuracak niteliktedir. Avukatlık meslek kuralları ile rekabet yasasına aykırı bu durum kararda imzası bulunan TFF yöneticilerinin hukuk önünde hesap vermesi ile neticelenebilir. Türkiye’de futbolu özerk bir şekilde yönetmekle görevli olan TFF’nin, kendisine bağlı kulüpleri belirli bir hukuk firması ile çalışmaya yönlendirmesi, teşvik etmesi ve aracılık yapması Avukatlık Kanunu ve TFF talimatlarına aykırıdır” dedi.

 

"ÖZDEMİR'İN YANLIŞLIKTAN DÖNMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

 

TFF’nin bu hukuki hizmeti yalnızca kulüplere sağlamasıyla eşitlik ilkesini ihlal ettiğini vurgulayan Nuhut, “Türkiye'de yüzlerce hukuk bürosu, bir o kadar uzman hukukçu varken, Türk avukatlar UEFA, FIFA ve CAS'taki davalarda başarıyla çalışırken, TFF'nin yabancı hayranlığı, ülke sporuna hizmet eden biz spor insanlarını derin biçimde üzmüştür. Sayın TFF Başkanı Nihat Özdemir'in bu konuyu yeniden gündeme alıp, yapılan yanlışlıktan dönmesini talep ediyoruz” dedi.