CHP'li Nazlıaka: Siyasi partilerde cinsiyet koyasını reddedenlerin ortaya çıkmasını istiyoruz

CHP'li Nazlıaka: Siyasi partilerde cinsiyet koyasını reddedenlerin ortaya çıkmasını istiyoruz

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP olarak siyasi partilerde cinsiyet kotası uygulanması için bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP olarak siyasi partilerde cinsiyet kotası uygulanması için bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını belirtti. Nazlıaka, "Eşitlik, karar mekanizmalarında başlar. Teklifi sunacağımız genel kurulda, bir yandan kadın hakkını savunuyoruz deyip diğer yandan bu kanun teklifine ret oyu verenleri halkımızın da görmesini istiyoruz. Onların daha açık bir ifadeyle 'yalancı' olduklarının ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi.

CHP'li Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin ANKA'ya konuştu. Nazlıaka, "25 Kasım'da tüm kadınları ve demokrasiye inanan, eşitlik mücadelesi veren erkekleri bir ve beraber olmaya çağırıyoruz. Şu bir gerçek, içinde bulunduğumuz dönemde kadınlar yeni hak kazanmıyor, var olan haklarını kaybediyor hatta nefes alma hakları bile kadınların elinden alınmaya çalışılıyor" dedi.

Nazlıaka, CHP'nin kadınların yanında olmak için bir proje başlattığını, bu proje kapsamında bütün kadına yönelik şiddet davalarının takip edildiğini, ailelerle temas kurulduğunu, ihtiyacı olan kadınlara psikolog ve sığınma desteği verildiğini duyurdu. Nazlıaka, bu projenin büyüyeceğini ve "Kadını korumayan devlet müesseselerinin bu konuda gerekli adımı atacağını" söyledi.

"ÖNLEYİCİ, KORUYUCU, CEZALANDIRICI TEDBİRLER ALINMIYOR"

Nazlıaka, çocuğunun gözünün önünde katledilen Emine Bulut'un 4 saat önce polis karakolunda olduğunu ve 23 kez suç duyurusunda bulunduğu erkek tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'ı hatırlatarak "Önleyici, koruyucu ve cezalandırıcı tedbirler alınmıyor, biz CHP kadın örgütleri ve parti yönetimi olarak bunun mücadelesini her yerde dile getirmeye ve bu kız kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"KADIN HAKLARINI SAVUNUYORUZ DEYİP, KANUN TEKLİFİNE RET OYU VEREN YALANCILAR ORATAYA ÇIKACAK"

Nazlıaka, CHP olarak siyasi partilerde cinsiyet kotası uygulanması için bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını belirtti. Nazlıaka, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Eşitlik, karar mekanizmalarında başlar. Siyasi partilerde cinsiyet kotası uygulanmasına dönük olarak bir kanun teklifi taslağı hazırladık, bunu 309 kadın derneğiyle paylaştık, onların görüşlerini aldık. Diğer siyasi partilerin temsilcileriyle de görüşüyoruz. Meclis’e sunduğumuzda Genel Kurulu eşitliğe inanan herkesin izlemesini istiyoruz. Bir yandan kadın hakkını savunuyoruz deyip diğer yandan bu kanun teklifine ret oyu verenleri halkımızın da görmesini istiyoruz. Onların daha açık bir ifadeyle 'yalancı' olduklarının ortaya çıkmasını istiyoruz."