CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: Yarın seçim deseler bu gece adayımızı belirleriz...

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: Yarın seçim deseler bu gece adayımızı belirleriz...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Salıcı, "Yarın seçim deseler bu gece adayımızı belirleriz, yarın da seçime gireriz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partiye üye olan vatandaşların sayısında ciddi bir artış olduğunu söyleyerek, "İl başkanlarımızın önlerine koyduğumuz kriterlerden biri ‘üyemiz olmayan mahalle, köy kalmasın’. Eğer o köyde üyeniz varsa, sandık başına iki kişiyi koyabiliyorsunuz. Yoksa yan taraftan birisini koymanız lazım. CHP’nin üye sayısı 1 milyon 300 bin’i aştı. Doğu Masası kapsamında bazı illerde yüzde 30’u, bazı illerde yüzde 60’ı aşan üye artışı var. En yüksek artış yüzde 141’le Batman’da. 29 Kasım itibarıyla üye sayısı Ağrı’da yüzde 30, Batman yüzde 141, Bitlis yüzde 74, Diyarbakır yüzde 65 artmış. Diyarbakır’da 3 bin 572’ymiş, 5 bin 891’e çıkmış. Hakkari’de yüzde 64.3, Muş’ta yüzde 64, Şırnak’ta yüzde 64, Van’da yüzde 62.2 artmış. Hakkari’de üyemiz olmayan birkaç köy kaldı." ifadelerini kullandı. 

Bütçe görüşmelerinin ardından 1 Ocak'a kadar Doğu Masası'nda görevlendirilen partili isimlerin tüm illeri bir kez daha dolaşacağını kaydeden Salıcı, "Kahvehaneye gidiliyor, vatandaşla doğrudan konuşabileceğimiz yerlere gidiliyor. Sıfır noktasına gidip siyaset yapıyoruz. Oraya gidip Tayyip Bey’e el sallıyor bizimkiler." dedi.

CHP'YE MESAFELİ KESİMLER İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

CHP'ye mesafeli kesimler için de harekete geçtiklerini sözlerine ekleyen Salıcı, şunları kaydetti:

"İl başkanlarımız CHP’ye mesafeli duran kesimlere daha fazla ulaşacak şeyler yapıyorlar. Biz önümüzdeki dönem dört alana yoğunlaşacağız. Doğu Masası-zaten yapıyoruz. İkincisi Karadeniz. Üçüncüsü Orta Anadolu. Dördüncüsü de yurt dışı seçmen."

CUMHURBAŞKANI ADAYI 

Siyaset gündeminin en çok merak edilen konusu 'CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusunu da yanıtlayan Salıcı, merak edilen konuyla ilgili olarak, "Yarın seçim deseler bu gece adayımızı belirleriz, yarın da seçime gireriz. Millet İttifakı liderleri bir araya gelirler, masada otururlar, konuşurlar ve karar verirler. Onun dışında bir yaklaşımımız yok." diye konuştu. 

İlgili Haberler