CHP'li Özgür Özel açıkladı... SADAT, Meclis'e geliyor...

CHP'li Özgür Özel açıkladı... SADAT, Meclis'e geliyor...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, SADAT'ın Meclis tarafından araştırılması ile ilgili araştırma önergesi verileceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun paramiliter, terörist yetiştiren bir kurum olarak suçladığı SADAT bu kez Meclis'e geliyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, SADAT'ın Meclis gündemine girmesi için hazırlandıklarını ve araştırma önergesi vereceklerini söyledi.

"SADAT'I MERCEK ALTINA ALMA GÖREVİ MİLLETİN VEKİLLERİNİNDİR"

CHP'li Özel şöyle dedi:

"O kapı açılsaydı, Sayın Genel Başkanımız onlara faaliyetlerini ve bundan sonraki planlarını soracaktı. Kuruluşlarındaki amaçlarını ve bu amaçları Türkiye’de nerede kullandıklarını, Suriye’de nasıl kullandıklarını ve bundan sonra neler olacağını sorup, kamuoyunun endişelerini dile getirecek ve bunu kamuoyu önünde tartışmaya açacaktı. O kapılar açılmadı. O kapılar açılmadığına göre bu SADAT’ı mercek altına alma görevi milletin vekillerinindir."

"SADAT'IN ARAŞTIRILMASINI TEKLİF EDİYORUZ"

"Bugün, üç Grup Başkanvekili hazırladığımız bir araştırma önergesiyle, SADAT’ın Meclis tarafından kurulacak bir komisyon marifetiyle araştırılmasını teklif ediyoruz. Bu hafta içinde, bu önergemizi ivedilikle Meclis gündemine getirecek, Meclis’te bu konuyu görüşecek ve milletvekillerinin oylarına sunacağız. Göreceğiz bakalım bu SADAT denilen yapıyı, oylarıyla kimler kollayacak, kimler koruyacak; kimler ise cesaretle bu yapının üzerine gidilmesi için oy kullanacak"