CHP'li Öztrak: "Bizim kimseden ne milliyetçilik ne de ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yoktur"

CHP'li Öztrak: "Bizim kimseden ne milliyetçilik ne de ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yoktur"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle:

BÜYÜME RAKAMLARI

Aslında bu büyüme biraz yabancıların ölü kedinin sıçraması diye tabir ettiği mekanik bir büyüme. Tüm dünyada buna benzer bir eğitim izliyoruz. Bu tür toparlanmaların ardından ikinci bir çakılışın gelmesi endişesi küresel olarak mevcut. Türk ekonomisi dünyadan farklı olarak son 2 yıldır büyümeyen bir ekonomi.

Üçüncü çeyrekte finans ve sigorta sektörü yüzde 41 büyümüş. Eğer finans sektöründeki bu büyüme olmasa hizmetler sektöründe ciddi bir çöküş görülecekti.

Ucuz ve sübvansiyonlu kredilerle, gelecek yılların talebi bu döneme çekildi. Yani gelecek yılların büyümesinden çalındı. Peki, bu büyüme sürdürülebilir mi? Sürdürülemez olduğunu Damadın kovulmasından, Merkez Bankasının ve kamu bankalarının “kazık fren” yapmasından anlıyoruz.

Gerçek işsizlerimizin sayısı 2,7 milyon kişi artmış. Bu dönemde iş başında olmayanlarda da dahil işsizlerimizin sayısı 12 milyon 654 bin kişiye ulaşmış.

BORSA İSTANBUL'UN KATAR'A SATILMASI

Borsa İstanbul hisselerinin yüzde 10’u Katar’a satıldı. Ama kaça satıldı, hangi şartlarla satıldı, daha fazla para veren var mıydı? Kimse bilmiyor. İhale Kanunu’na tabi değil, Sayıştay denetlemiyor, milletin meclisi hesap soramıyor.
Sarayın kibirlisinin talimatı yetiyor. Milletin malını, millete hesap vermeden, haraç mezat satıyor.

Yarın Çay Kur’u da, Ziraat Bankası’nı da, Halk Bankası’nı da, Vakıflar Bankası’nı da,
BOTAŞ’ı da, ETİ Madeni de dilediğine peşkeş çekebilecek.

BERAT ALBAYRAK'IN VARLIK FONU'NDAN AYRILMASI

Önce milletin malı Katar’a verildi, sonra da Damat, Fon’daki Başkanvekilliği görevinden affedildi. Ama yerine yeni Hazine ve Maliye Bakanı atanmadı. Anlaşılan başkan vekilliği makamına atanmak için, Hazine ve Maliye Bakanı olmak yetmiyor. Damat olacaksın. Bu kabile devleti anlayışıyla yatırımcılara nasıl güven verilir?

KATAR ELEŞTİRİSİ

Bankalar, limanlar, AVM’ler, dijital platformlar, maç yayın hakları, Kanal İstanbul arazileri, ordumuza zırhlı araç üreten şirketler, borsamız ve elbette ordumuzun en stratejik varlığı olan Sakarya Tank Palet Fabrikası… Hepsini Katar’ın üstüne yapıyorlar.

Katar aşkıyla, milletin katar katar malını Katar’a veriyorlar. Üst düzey yatırımdan anladığınız, 83 milyonun varını, yoğunu 2,8 milyon nüfuslu bir ülkeye satıp, savmak mı? Korkarız, bu kafayla: Yakında Türkiye’nin tapusunu da Katar’daki “Üst Düzey Yatırımcının” üstüne yaparsınız…

KORONAVİRÜS YARDIMLARI

Derin Yoksulluk Ağı’nın İstanbul’un ilçelerinde yaptığı araştırmaya göre yoksul vatandaşlarımızın; yüzde 84’ü yeterli besine ulaşamadığını, yüzde 53’ü artık daha fazla öğün atladığını, yüzde 49’u bazı besin gruplarına hiç ulaşamadığını söylüyor.

Her 10 aileden 6’sının eline 500 lira bile geçmiyor. Kirada yaşayan her 10 aileden 4’ü evden çıkarılmış. Ankete katılanların yüzde 50’si düzenli destek alarak ayakta kaldığını, bunların da yüzde 40’ı, desteği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını söylemiş.

Allah’tan bizim belediyelerimiz var. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla geliştirdiğimiz projeler, milletimizin yüzünü güldürüyor. Güldürmeye de devam edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyemiz zor durumdaki lokantacı esnafından aldığı yemek ve yiyecekleri, karantinadaki ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza ulaştırıyor. Hem esnaf kazanıyor, hem de ihtiyaç sahibi aileler.

Mersin’de Büyükşehir belediyemiz, salgın süresince kapalı kalan esnaflarımızın meskenlerinde kullandığı su bedelinin 500 TL’ye kadar olan kısmının belediye tarafından ödenmesi için hazırlık yapıyor.

Peki, Saray Hükümeti ne yapıyor? Salgını yönetemeyince, rakamları yönetmeye çalışıyor. Onu da ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.

KORONAVİRÜS VAKALARI

Bilim Kurulu, doğru vaka sayısını biliyor muydu? Vaka sayısı 5 bini geçtiğinde ne yaptı? 10 bini aştığında ne önerdi? Vaka sayısı 20 bini, 30 bini aştığında neden sustu? Bugüne kadar ne için toplandı, Ne için karar verdi?

Bir sorumuz da Sağlık Bakanı’na: Gerçek vaka sayılarının geriye doğru açıklayacağınızı söylediniz. Bu sayılar hala ortada yok. Ülkemizde vaka sayısı,
10 binin, 15 binin, 20 binin üzerine hangi tarihlerde çıktı? Kritik vaka sayısı eşikleri aşılırken, Hangi tedbirleri aldınız?

ERDOĞAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

Dokuz aydır millete yalan üstüne yalan söylediler. Binlerce vatandaşımızın hayatını yitirdiği bu salgında, vaka sayılarını ve salgındaki gerçek tabloyu gizleyerek, gerekli önlemlerin alınmasını engelleyen, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Saray’ın kibirlisi, bu tablonun esas sorumlusudur. İstifa etmelidir. Bu da, “Pardon” denerek, “Millet beni affetsin” denerek geçiştirilemez.

YARGI REFORMU ELEŞTİRİSİ

Bir taraftan yargı reformundan bahsediyorlar, bir taraftan yargı reformu diyen
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesini topa tutup istifa ettiriyorlar.

Bir taraftan yargı reformundan bahsediyorlar, bir taraftan, “FETÖ’nün yargıdaki taktiklerini kullandık” itirafında bulunan eski Milletvekillerini disipline sevk ediyorlar.

Bir taraftan yargı reformundan bahsediyorlar, bir taraftan, bir mafya bozuntusunu hapisten çıkarıp genel Başkanımızın üstüne salmaya kalkıyorlar. Sarayın küçük ortağı da bugüne kadar hiçbir siyasetçinin yapmadığını yapıyor. Ana muhalefet liderine hakaret eden, tehdit eden bir mafya artığına “Yol arkadaşım” diyerek sahip çıkıyor.

Sarayın besleme basını da sayın Genel Başkanımız hakkında “Ölü Adam Yürüyüşü” diye yazı yazıp, tehditlere destek çıkıyor. Beylerdeki arsızlık, pişkinlik, şımarıklık diz boyu. Emniyet, savcılar, mahkemeler Bu tehditler karşısında hala kılını kıpırdatmıyor.

KILIÇDAROĞLU'NA LİNÇ GİRİŞİMİ DAVASI

Çubuk’ta tam bir yıl önce, Genel Başkanımıza karşı yapılan linç girişiminin bugün ilk duruşması yapılıyor. Ana Muhalefet liderine linç girişiminde bulunuluyor, üzerinden bir yıl geçiyor, ortada hala hiçbir şey yok.

Bu arada; Parti Sözcüsünün “ihraç ettik” dediği, ama üyeliğinin devam ettiğini bildiğimiz saldırgana sahip çıkmak üzere, Saraya yakın avukatların duruşma salonunda olduğunu da duyuyoruz.

SORULAR

Ali Mahir Başarır'ın açıklamaları...

Şunu ifade edeyim, sayın Başarır neyi kastettiğini katıldığı programda defalarca açıkladı ama AK Parti Sözcüleri Borsa İstanbul'un satışının üzerini karartmak, milletin Katar'a satılan varlıklarının encamını perdelemek için, Tank Palet fabrikasının konuşulmasını engellemek için troll ağzıyla konuşmaya başladılar. Ben bunu yadırgadığımızı açıkça söylemek isterim. Genel Başkanımız alanen tehdit edildiğinde resen soruşturma açmayan savcıların, Tank Palet fabrikasının satılmasını eleştiren milletvekilimize bir kulp takıp resen soruşturma başlatmasıdır.

Askerlerimizin başına çuval geçirilirken iktidarda kim vardı? Bu çuvala nota verdiniz mi diye sorduğumuzda 'müzik notası mı' diyen kimdi? Kozmik Oda'yı FETÖ'ye açan kimdi? Süleyman Şah türbesini sırtlayıp kaçıran iktidar kimdi? Bizim kimseden ne milliyetçilik ne de ordumuza sahip çıkma dersi almaya ihtiyacımız yoktur. Bu yaptıklarınız bizi sindiremez. Sonuna kadar Tank palet fabrikasının peşkeş çekilmesini eleştirmeye devam edeceğiz.

Asgari ücret...

Asgari ücreti geçen yılki seviyesi olan 392 dolarda tutmak için asgari ücret bugün en az 3100 TL olmalıdır. Ücretlilerin yüzde 42'si asgari ücretle maaş oluyor. Pazarlık en az 3100 liradan başlamalıdır.