CHP'li Öztunç ve Arık Kayseri Burunören'deki kum ocağı direnişine destek verdi

CHP'li Öztunç ve Arık Kayseri Burunören'deki kum ocağı direnişine destek verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri'de Burunören Mahallesi'ndeki kum ocağını protesto eden vatandaşların yanındaydı.

CHP'li Arık, "Hemen yanı başımızda ekinleriniz var. Şu kum ocağının yanından su geçiyor. İnsan Allah’tan korkar, kulundan utanır ama bunlarda ne Allah korkusu var ne de kuldan utanırlar" ifadelerini kullandı.

Öztunç ise yeni bir yasanın Meclis’ten geçtiğini haber vererek; akarsulardan kum alınamayacağını, bunun yasak olduğunu ve buradaki ruhsatın iptali için başvuracaklarını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un açıklamaları şöyle:

"KUM OCAĞINI GEL EVİN İÇİNE KUR BARİ"

"Burada bir festival var. Ama festival aynı zamanda bir protesto olarak gerçekleşiyor. Neyi protesto ediyorsunuz? Şu arkadaki kum ocağını. Buraya yıllar önce kum ocağı kurulmuş. Bu kum ocağı yanlış yere kurulmuş, bu kum ocağının evlerin içine kurulması gerekiyordu öyle değil mi? Oraya yaptığına göre gel evin içine kur bari, böyle bir mantık var mı? Köyün içinde, yaşam alanının içerisinde, insanlığın yaşadığı yerde kum ocağı olur mu, olmaz. Ama kurmuşlar, zamanında iznini de vermişler.

"YENİ YASAYA GÖRE AKARSULARDAN KUM ALINAMAZ"

Bugün ben hem avukatımla hem de bu davanın avukatı sevgili il başkan yardımcımızla birtakım istişareler yaptım. Yeni bir yasa çıktı. Bu yeni yasaya göre akarsudan kum alınmaz, bu yasaktır. Akarsu içerisinden kum alınamaz. Eğer varsa da oranın ruhsatı iptal edilir. Az önce inceleme yaptık, burada akarsudan kum alınıyor. Çok net, açık. Hem görüntülerle, hem fotoğraflarla tespitli. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız yargıya bir kez daha gidecekler. Buranın ruhsatının iptali için gerekli başvuruyu arkadaşlarımız yapacaklar ve inşallah burada bu kum ocağının olmasına artık bu saatten sonra izin verilmeyecek.

Biz üretime karşı değiliz, üretim olur ama bunun yeri yanlış, burada olmaz, bu yer o yer değil. Git başka bir yerde; insanların yaşamadığı, insanların tarım arazisinin olmadığı bir yerde kum ocağını kur kimse gıkını çıkartmaz, ama burada bu iş olmaz.

"SİZLERE ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Bununla ilgili olarak ben, CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı olarak; Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık olarak elimizden gelen bütün desteği sizlere vereceğimizin sözünü veriyorum. Önümüzdeki günlerde, Meclis açılınca; Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık TBMM Başkanlığı’na bir araştırma komisyonu önergesi verecek. Hukuki süreci hep birlikte yöneteceğiz. Bunu medyaya da taşıyacağız.

"EY ÖZHASEKİ! ORAYLA BURAYLA UĞRAŞACAĞINA GEL BU KÖYÜN SORUNUNA ÇÖZÜM BUL"

Bu vesileyle AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye bir çağrıda bulunacağım. Ey Özhaseki! Ankara’yla, İstanbul’la uğraşacağına gel kendi memleketine sahip çık. Kafayı Ekrem İmamoğlu ile bozmuş bunlar. Akşam yatarken Ekrem İmamoğlu ile yatıyorlar, sabah kalkıyorlar Ekrem İmamoğlu. İşleri güçleri CHP, Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu. Mehmet Özhaseki, bak buraya gelirken Palas Mahallesi’ne gittim. Palas Mahallesi’nde kanalizasyon, mezarlığa akıyor. Bu çağda kanalizasyon mezarlığa akıyorsa bu senin suçundur. Ankara’yla, İstanbul’la uğraşacağına Palas’la ilgilen. İki, Özhaseki… Senin memleketin Sarıoğlan’da köyün içerisinde kum ocağı var. Burada yaşayan insanlar o kum ocağının tozlu toprağını yutuyorlar. Tarım arazisi bozuluyor ve yaşam alanında kum ocağı olmaz. Ey Özhaseki! Orayla burayla uğraşacağına, atıp duracağına, boş boş konuşacağına gel bu köyün sorununun çözümünü bul. Eğer AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’de birazcık vicdan varsa, birazcık memleket sevdası varsa kendi memleketinin sorunlarıyla uğraşır. Kendi memleketini düzeltemeyen Türkiye’yi düzeltemez."

"İNSAN ALLAH'TAN KORKAR, KULDAN UTANIR"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise şöyle konuştu:

"Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabesinde diyor ya, ‘İktidara sahip olanlar gaflet, delalet hatta ihanet içerisinde bulunabilirler.’ İşte tam bu günleri yaşıyoruz. Bu iktidar öyle bir zalim iktidar ki iktidarda kalabilmek için şeytanla bile iş birliği yapıyor, tıpkı FETÖ ile iş birliği yaptığı gibi. Onlara ne istedilerse verdiler; müsteşar verdiler, bakan verdiler, her şeyi verdiler ama çiftçiye emekliye vermediler. Çok şaşırmadım, hemen yanı başımızda kum ocağı var. Çünkü bu iktidar, ‘Söz konusu doların yeşiliyse gerisi teferruattır’ diyor. İnanın burada kum çıkacağını bilseler gelirler evin içine de kum yaparlar. Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. İktidara adım adım geliyoruz. Nasıl ki Firavun’un karşısında Musa varsa, Yezidlerin karşısında Hüseyinler varsa, işte bu haramilerin karşısında da Anadolu’nun Kemal’i var. Adım adım iktidara geliyoruz ve bu haklı mücadelenizde de sonuna kadar yanınızdayız ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Hemen yanı başımızda ekinleriniz var. Şu kum ocağının yanından su geçiyor. İnsan Allah’tan korkar, kulundan utanır ama bunlarda ne Allah korkusu var ne de kuldan utanırlar."