CHP'li Öztunç'dan Kazdağları tepkisi: Sultan Süleyman'a kalmayan onlara da kalmaz

CHP'li Öztunç'dan Kazdağları tepkisi: Sultan Süleyman'a kalmayan onlara da kalmaz

CHP Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kazdağları'na madene karşı başlatılan 'Su ve Vicdan Nöbeti' alanının tahliye edilmesine ve çevrecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

 Valiliğin kamusal gücü kötüye kullanarak nöbeti sonlandırmaya çalıştığını belirten Öztunç, "Bugün ne yaparsam olur' iklimindeler ama Sultan Süleyman'a kalmayan onlara da kalmaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sabah saatlerinde madene karşı Kazdağları'nda 425 gündür süren 'Su ve Vicdan Nöbeti' alanına gelerek çevrecilerin gözaltına alınmalarını ve tahliye edilmelerini "Kazdağları’nda yaşananlar, valiliğin sağlık algısındaki samimiyetsizliği ortaya koymaktadır" sözleriyle eleştirdi. 

"VALİLİK, ŞU ANA KADAR BU KONUDA HİÇBİR ADIM ATMADI"

Geçen hafta Cengiz Holding’in maden projesi için yapılmak istenen çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısının ertelenmesi yönünde bir karar alınmadığını hatırlatan Öztunç "Valilik mevzu doğasını, yaşamını savunanlar olduğunda sorumluluklarını hatırlıyor. Dertleri sağlık olsaydı, Çanakkale bu kadar termik santral ve maden projesiyle muhatap olmazdı. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yıllardır, termik santrallar ve maden projelerinin halk sağlığı üzerindeki sakıncalarına dair raporlar hazırlıyor. Ancak, Valilik şu ana kadar bu konuda hiçbir aktif adım atmadı" dedi.

"SULTAN SÜLEYMAN'A KALMAYAN ONLARA DA KALMAZ"

Valiliğin kamusal gücü ve yetkisini kötüye kullanarak 'Su ve Vicdan Nöbeti'ni sonlandırmaya çalıştığını belirten CHP'li Öztunç, "İnsanları, gözaltılarla, cezai işlemlerle yıldırmaya çalışıyor. Asli görevlerini hatırlatmakta fayda var. Şirket komiseri gibi davrandıklarını, suç işlediklerini hatırlatmakta fayda var. Bugün ne yaparsam olur iklimindeler ama Sultan Süleymana kalmayan onlara da kalmaz" ifadelerini kullandı.