CHP'li Turan Taşkın Özer'den Murat Kurum'un sokak hayvanları ile ilgili açıklamasına tepki: Boş vaatlerde bulunmasın...

CHP İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Turan Taşkın Özer, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Murat Kurum’un sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki sokak hayvanlarıyla ilgili konuştu. “Bugün İstanbulumuzda maalesef başıboş gezen yüz binlerce sokak köpeği var. Annelerimiz endişe içinde. Çocuklarımız tehdit altında. Vatandaşımız bizi bu konuda daima çözümlerle görecek” dedi.

 

CHP’li Özer, Kurum’un bu açıklamasına yanıt verdi. Çözümün Meclis’te olduğunu ancak AKP’nin daha önce sunulan raporları görmezden geldiğini söyledi.

 

Özer şu açıklamayı yaptı:

“Murat Kurum İstanbul’daki başıboş sokak hayvanlarına çözüm bulacağına dair, kanunlardan habersiz ve boş vaatlerle bir açıklama yapmış.

 

Belediyeler sokak hayvanları meselesine kanunlar çerçevesinde çözüm üretmektedir. Kanun der ki, sokak hayvanlarına gerekli bakım, aşılama ve kısırlaştırma yaptıktan sonra yaşam alanlarına bırak.

 

Yani burada Murat Kurum’un halledebileceği ya da çözeceği bir mesele yoktur. Çözüm kanunlarda, yasama yetkisi olan Meclis’tedir.

 

Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var ki; AKP daha önce Meclis çatısında bu konuda titizlikle çalışılarak hazırlanan ve sokak hayvanlarıyla ilgili yasal düzenlemeler içeren 55 maddelik raporu görmezden gelmiştir. O rapordaki öneriler uygulanmış olsaydı bugün ne sokaklardaki başıboş hayvan sorununu, ne saldırıya uğrayan yurttaşlarımızı ne de korku ve paniği konuşuyor olurduk.

 

Tüm sokak hayvanlarıyla ilgili hak temelli politikalar içeren çözümler varken hamasete gerek yok. Siyaset yapacağım derken çamur atmaya yönelik değil uygulanabilir çözümleri üretmek aslolandır.

 

Kurum boş boş vaatlerde bulunacağına, Cumhur İttifakının çoğunlukta olduğu TBMM’den yasa çıkarılmasını sağlasın.”