CHP'li vekilden bomba iddia: OSB'lere 3 gün elektriklerinizi kesin talimatı!

CHP'li vekilden bomba iddia: OSB'lere 3 gün elektriklerinizi kesin talimatı!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bomba bir iddiayı gündeme getirdi. Bülbül, TEİAŞ yetkililerinin Organize Sanayi Bölgelerini arayıp “Haftanın 3 günü elektriklerinizi keseceksiniz” şeklinde sözlü talimat verdiğini söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül gündemi değiştirecek bir iddia ortaya attı.

İran, 'teknik arıza' gerekçesiyle Türkiye'ye 10 gün gaz akışını durdurmuştu. Ardından BOTAŞ da sanayi kuruluşları ile çevrimiçi santrallerine gaz tedarikini yüzde 40 oranında azalttı.

Sanayi kullanılan gazda aylık tarifeyi değiştirdi ve böylece yıllık zam oranını yüzde 435'e yükseltti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül Twitter hesabından yeni bir iddia gündeme getirdi.

Buna göre; TEİAŞ yetkilileri Organize Sanayi Bölgelerini arayıp “Haftanın 3 günü elektriklerinizi keseceksiniz”‘ şeklinde sözlü talimat verdi.

CHP’li Bülbül, “Şimdi Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a soruyorum” diyerek sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: 

1- İran doğal gazı neden kesmiştir? Nedeni İran’a olan doğal gaz borcu olabilir mi?

2- TEİAŞ yetkilileri OSB’leri arayıp ‘Haftanın 3 günü 24 saat elektrik kesintisi yapacaksınız, biz kesmeyelim OSB olarak siz elektriği kesin’ şeklinde sözlü talimatı doğru mudur? Bu talimat İran’ın kestiği doğal gazın bir sonucu mudur?

3- TEİAŞ’a bu talimatın verilmesini kim söylemiştir?  Talimat neden yazılı değil sözlüdür?

3- Bu haftanın üç günü 24 saat tüm gün elektrik kesilmesi taahhütleri bulunan sanayi işletmelerini Siz üretmeyin batın demek değil midir?

4- Sanayicilerin yaptığı üretiminin azalmasına ve durmasına neden olacak BOTAŞ doğal gaz sınırlama kararının sanayiciye taahhütlerini yerine getirememesi sonucunu doğuracağı Bakanlığınızca öngörülmemiş midir?

5- ‘Geçen yılda kullandığınız doğal gazın %60’ı almayacaksınız aşarsanız sözleşmeden doğan müeyyideleri uygularız’ demek Sanayiciyi tehdit etmek değil midir?

6- OSB’deki doğal gaz ve elektrik kısıtlamasının ülke sanayisini batma noktasına getireceğini bilmiyor musunuz?

7- BOTAŞ’tan sanayicilerin kullanacağı doğal gazı sınırlama kararının sonuçları öngörülmüş müdür?

8- Sanayi sektörünü büyük zarara uğratacak bu kararlara karşı bir çözümünüz var mı? Örneğin, Sanayi sektörünün zararı Bakanlığınız tarafından karşılanacak mı?

9- Bu plansızlığın ve öngörüsüzlüğün sanayiye vereceği zarar nedeniyle sorumlu olan sizler istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

SHANA: TÜRKİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI YENİDEN BAŞLADI

İran haber ajansı Shana Türkiye'ye doğalgaz akışının yeniden başladığını bildirildi. Daha önce 10 gün süreceği açıklanan kesintiyle ilgili BOTAŞ'tan bugün henüz açıklama yapılmadı. Reuters'a konuşan bir Türk yetkili ise söz konusu gaz akışının düşük hacimle başladığını belirtti. İran'dan yapılan kesinti üzerine BOTAŞ dün yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santrallarına doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağını duyurmuştu