CHPli vekillerden çağrı: "Çok acil daha fazla helikopter daha fazla uçak”

CHP milletvekilleri Suat Özcan, Orhan Sarıbal ve Okan Gaytancıoğlu, Muğla Milas'ta Kemerköy Termik Santrali'nin ardından risk altında kalan Yeniköy Termik santrali için acil destek çağrısı yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Milas'ta dün gece yanma tehlikesi atlatan Kemerköy Termik Santrali bölgesinde inceleme gerçekleştirdi.

Milletvekilleri, orman yangının Muğla’ya doğru ilerlediğini belirterek, şimdi Yeniköy Termik Santrali'nin büyük bir risk altında olduğu uyarısını yaptı. CHP'li milletvekilleri, bu akşam çektikleri video ile bölgeye acilen daha çok helikopter ve uçak gönderilmesi çağrısında bulundu. Milletvekillerinin açıklamaları şöyle:

“ÜRETİCİLER DE PERİŞAN, VATANDAŞLAR DA PERİŞAN, ACİL DESTEK LAZIM” 

- Muğla Milletvekili Suat Özcan: “Burası Milas Ören Kemerköy Termik Santrali’ne birkaç kilometre kala Çatak mevkiindeyiz. Yangın termik santralden sonra Gürceğiz, Akçakaya, Bayır mahallelerimize de ulaşmış durumda. Acilen buraya daha çok destek, yangın söndürmeye yönelik daha çok destek yapılması gerekir.”

“SAAT TAM 18:45, 5 AĞUSTOS. YANGIN HIZLICA TERMİK SANTRALE YÜRÜMEKTE”

- Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal: “Saat tam 18:45, 5 Ağustos. Yangın hızlıca termik santrale doğru ve elbette Muğla’ya doğru yürümekte. Çok acil daha fazla helikopter daha fazla uçak…” 

“YANGIN HIZLA MUĞLA’YA GİDİYOR”

- Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu: “Helikopterlerin çalıştığı zaman uçakların sulama yaptığı zaman suları döktüğü zaman yangının nasıl kontrol altına alındığını gördük. Burada üreticiler de perişan, vatandaşlar da perişan ama yangın hızla Muğla’ya gidiyor. Acil destek ama destek uçak desteği, helikopter desteği. Bir tane helikopter geliyor uçak iki saate bir geliyor yetmiyor. Acil destek lazım.”