CHP'li Yunus Emre'den Süleyman Soylu'ya: Sezgin Baran Korkmaz'a yurt dışına çık dediğiniz doğru mu?

İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Süleyman Soylu’ya Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili çok kritik sorular sordu.

İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Süleyman Soylu’ya Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili çok kritik sorular sordu. 

Sayın Bakan hakkında bir çok iddia, şaibe olduğunu ve hesap sorulamadığına dikkat çeken CHP'li Yunus Emre, "Türkiye'de hesap sorulamadığı için, hesap verme anlayışı olmadığı için bütçe konuşulamıyor, tartışılamıyor. Başka meseleler  konuşmak durumunda kalıyoruz çünkü kamuoyu bunları merak ediyor." ifadelerini kullandı. 

YUNUS EMRE'DEN SOYLU'YA KRİTİK SORU 

CHP'li Emre, "Sezgin Baran Korkmaz ile sizin yaptığınız ya da yaptığınız iddia edilen konuşma... Sabah Engin Özkoç da sordu. Bu soruların yanıtlarını bekliyoruz. Bakın ben bakanlığınıza bir çok soru önergesi verdim. Teşekkür ederim hepsini yanıtladınız ama yanıtlamadığınız bir soru önergem var. Önergemde bunları gündeme getirdik. Böyle bir görüşme var mıdır? Çünkü bahsedilen tarihte bu kişi hakkında mal varlığına el koyma kararı var, yurt dışına çıkışıyla ilgili problemler var. 5 Aralık tarihinde bu görüşme olmuş mudur? Gazeteci Tolga Şardan yazısında detaylar veriyor. Bakanlığınıza kim tarafından çağırıldığına ilişkin detaylar veriyor. Ben hem Tolga Şardan hem de Saygı Öztürk ile görüştüm ve sordum: Sizin bu yazınızın ardından bir düzeltme, tekzip metni geldi mi? Hayır olmadı dediler. Sezgin Baran Korkmaz ile tarafınız arasında bir görüşme olmuş mudur? Kendisine yurt dışına çıkması telkinin de bulundunuz mu? Bunların açıklanmasını bekliyoruz. Ne yazıkki tarihe gazetecileri tehdit eden, gazetecilere hakaret eden bir bakan olacak geçtiniz. Anlıyoruz bu tehditleri ve suçların ne olduğunu" dedi.