CHP'nin Gölge Kabinesi'nden ilk toplantı

CHP'nin Gölge Kabinesi'nden ilk toplantı

CHP Kurultayı'nda Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından CHP'nin Gölge Kabinesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

CHP'de yaşanan genel başkan değişikliğiyle partide, Özgür Özel’in oluşturduğu Gölge Kabine ilk toplantısını çarşamba günü partinin genel merkezinde gerçekleştirdi. 

Cumhuriyet'in aktardığına göre CHP’nin Gölge Kabinesi hafta ortasında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Gölge Kabine uygulamasının dünyadaki örnekleri incelendi ve Kabine’ye bir yol haritası çıkartıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Gölge Bakanlara “Bakanlıkların ensesinde olun. Ama bununla yetinmeyin. Kendi politikalarınızı üretin. Ülkeyi yönetseydik neler yapacağımızı gösterin” dediği aktarıldı.

GÖLGE KABİNE, ERDOĞAN'IN KABİNESİNİN ENSESİNDE

Buna göre; her bir bakanlığa karşılık olan Gölge Bakanlar, düzenli olarak kendi alanlarında yapılan uygulamaları takip edecek. Her Gölge Bakan, kendi alanında olan çalışmalara odaklanacak ve alanının dışındaki konulara çıkmayacak. Bunun yanında birbirini ilgilendiren bakanlıklarda Gölge Bakanlar da ortak çalışmalar gerçekleştirecek. 

Örneğin; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle partiden yapılacak açıklamada Aile Bakanlığı’ndan sorumlu Gölge Bakan, Çalışma Bakanlığı’nın alanına giren iş hayatında kadına şiddetle mücadele konusunda Çalışma Bakanlığı’ndan sorumlu olan Gölge Bakanla çalışacak.

Gölge Kabine düzenli olarak toplantılarını gerçekleştireceği gibi haftalık olarak milletvekilleriyle de bir araya gelecek. Gölge Kabine’de milletvekili olmayan üyeler için, milletvekillerinden heyetler oluşturulacak. Gölge Bakanlar, bu heyetlerle çalışacak.