CHP'nin İstanbul ve Ankara ilçe adayları ne zaman açıklanacak? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kimlerle sahaya çıkacak?

CHP'nin İstanbul ve Ankara ilçe adayları ne zaman açıklanacak? Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kimlerle sahaya çıkacak?

CHP'de yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Peki, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş ile sahada olacak ilçe başkan adayları ne zaman belirlenecek?

CHP'de yerel seçim hazırlıkları sürerken önümüzdeki hafta yapılacak parti meclisi toplantısında Muğla ve Antalya ile birlikte Başkent Ankara ve megakent İstanbul’un ilçe başkan adaylarının da açıklanamsı bekleniyor.

MUĞLA VE ANTALYA İÇİN ADI GEÇENLER

Muğla'da mevcut başkan Osman Gürün, yeniden aday olmayacağını açıkladığı için Muğla'da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın adı geçiyor. Eski milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Arif Bulut’un aday adaylığı başvurusu yaptığı Antalya’da ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ismi ön plana çıkıyor. Öte yandan aday adaylarından büyükşehir belediye meclis üyesi Mehmet Hacıarifoğlu da bu hafta içinde Uysal lehine çekildiğini açıkladı.

ANKARA VE İSTANBUL'UN İLÇELERİ İÇİN GERİ SAYIM

Cumhuriyet'in aktardığına göre CHP, DEM Parti ile yaşanan gerilim ile gündeme gelen mevcut başkan Muhittin Böcek için ise “Kendisi ile bir sıkıntımız yok. Antalya’yla ilgili analizler sürüyor. Bir sonraki parti meclisi toplantısında Antalya adayı da gündeme gelecektir” bilgisini paylaşıyor. Partililer gelecek Parti Meclisi toplantısında Ankara ve İstanbul için ilçe açıklamalarının da süreceğini aktarıyor. 

MAMAK VE KEÇİÖREN'DE ADI GEÇENLER

Yapılacak toplantıda Ankara için Mamak ve Keçiören’in adaylarının açıklanması bekleniyor. Keçiören için Serdar Tepeöz, Haydar Erseven ve Serdar Kendir aday adaylığı başvurusu yapmışken İYİ Parti’den istifa eden ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Etimesgut için önerdiği söylenen Mesut Özarslan’ın aday gösterilebileceği konuşuluyor. Partililer İzmir adayı sorulunca da Mart 2019 seçimlerini kazanan Tunç Soyer’in adaylığının 27 Ocak 2019’da duyurulduğunu anımsatarak “Bir gecikme yok” yanıtını veriyor.

HİZMETLER ANLATILACAK

Yerel seçim kampanyasına ilişkin de konuşan kurmaylar, iktidarın yine terör üzerinden kutuplaştırma hedefleyen bir dil kullandığına dikkat çekiyor. 

CHP’nin ise bu tartışma zeminine girmeyeceğini söyleyen parti yönetiminden isimler şu değerlendirmeyi yaptı:

"İktidarın yaşanan ekonomik krize karşı söyleyecek hiçbir şeyi yok. Belediyecilik hizmetleri konusunda da anlatacakları bir şey yok. Yaptıkları her şey ranta dayalı. Biz de hizmetlerimizi anlatacağız." 

Özellikle İstanbul ve Ankara’daki sosyal belediyecilik örneklerinin tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen kurmaylar, “Vatandaşa önceki seçimlerde ‘Ankara’da teröristler su faturası okuyacak’ denmişti. Ama onlar hizmet yapacak kişiyi seçmişti. Büyükşehirlerde yaşam kaygısı, hizmet kalitesi oy tercihini etkiliyor. Ankara ve İstanbul’da yapılan sosyal yardımlar ve hizmetler de insanlara nefes aldırıyor. Biz bu nedenle insanların yine hizmeti seçeceğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yapıyor.