CHP'nin Tandoğan mitingi iptal edildi

CHP'nin Tandoğan mitingi iptal edildi

Irak'ın kuzeyinden gelen şehit haberleri üzerine bugün partisinin Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) olağanüstü toplayan CHP lideri Özgür Özel, yarın Ankara Tandoğan'da gerçekleştireceği mitinginin iptal edildiğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Tandoğan'da düzenlemeyi planladıkları ve bütün muhalefet partilerini davet ettikleri 'Anayasaya Saygı Mitingini' iptal ettiklerini duyurdu.

CHP MYK, Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde dün akşam PKK'nin düzenlediği saldırının ardından 9 askerin hayatını kaybetmesi üzerine bu sabah saatlerinde olağanüstü toplanmıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özgür Özel, kapsamlı açıklamayı MYK bittikten sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.

 Özel, sosyal medya hesabından, yarın yapılacak Tandoğan mitingini iptal ettiklerini duyurdu. 

Özel paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

"Sabah saatlerinde toplanan Merkez Yönetim Kurulumuzda, Pençe Kilit operasyon bölgesinde yaşanan gelişmeleri tüm yönleriyle ele almayı sürdürüyoruz.

Daha önceden duyurduğumuz yarın Ankara Tandoğan'da gerçekleştireceğimiz mitingi iptal ettiğimizi kamuoyuna ilan ederiz.

Konu hakkında kapsamlı değerlendirme ve açıklamayı MYK bitiminde yapacağız."

CHP, AYM'nin TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararı, Yargıtay'ın ikinci kez tanımamasının ardından  14 Ocak'ta Ankara'daki Tandoğan Meydanı'nda "Anayasa'ya Sahip Çıkıyoruz" mitingi düzenleme kararı almıştı.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu,  Can Atalay hakkında “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verilen hak ihlali kararına uyulmaması nedeniyle yapılan ikinci ihlal başvuruyu görüşmüş oy çokluğu ile ikinci kez ‘hak ihlali’ kararı verilmişti.

21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay'a gönderilmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Mersin Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar vermişti.