Çiçekçilerin, Anneler Günü’nden umudu yok…

Tekirdağ’daki çiçekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması ve vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle Anneler Günü’ndeki çiçek satışlarından umutlarını kestiler.

Tekirdağ’daki çiçekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması ve vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle Anneler Günü’ndeki çiçek satışlarından umutlarını kestiler. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de beklentilerini bulamayan çiçekçi, “Bu kapanma bize yaramadı. Hiçbir esnafa yaramadığı gibi bizim de işlerimizi aksattı. İnşallah yakın zamanda açılır" dedi.

 

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki çiçekçiler, pandemi nedeniyle zor günler yaşıyorlar. Umutsuz bir şekilde Anneler Günü’ne hazırlandıklarını ifade eden Çiçekçi Muhammet Parlak, “Anneler Günü’nden pek bir beklentimiz yok. Günlerdir işletmemiz kapalı olduğu için satışlarımız düştü. Yarın Anneler Günü’nden umutluyuz ama ne kadar satışımız olur bilemiyorum. Bu kapanma bize yaramadı. Hiçbir esnafa yaramadığı gibi bizim de işlerimizi aksattı. İnşallah yakın zamanda açılır" dedi.

 

Dükkanını "Kısmet" diyerek açtığını ancak beklentilerini yakalayamadığına dikkat çeken Neşe Mine Alkır da umutsuz konuştu. Alkır, “İnşallah pandemi bittikten sonra iyi olacağını düşünüyoruz” demekle yetindi.

 

“BEKLENTİMİZ KALMADI. ÇÜNKÜ FİYATLAR İNANILMAZ YÜKSEK”

 

14 Şubat Sevgililer Günü’nün de kötü geçtiğini ifade eden Ayşegül Hacıoğlu ise “Anneler Günü’nde çok bir beklentimiz yok. 14 Şubat da berbat geçmişti. Bir beklentimiz kalmadı. Çünkü fiyatlar inanılmaz yüksek. İnsanlar almak istiyorlar fakat fiyatlardan dolayı çiçeklere yaklaşamıyorlar. Yarın göreceğiz ama umutlu değilim. Her şey çok pahalı” diye konuştu.