"Çok Yaşa Tayyip Dede" şarkısını yaptı, Genel Müdürlüğü kaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum günü için yazılan ve bestelenen "Çok Yaşa Tayyip Dede" şarkısı nedeniyle Ömer Faruk Belviranlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne atandı.
Ömer Faruk Belviranlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü için yazılan ve bestelenen "Çok Yaşa Tayyip Dede" şarkısı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne atandı.
Ömer Faruk Belviranlı, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun yöneticisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü için yazılan ve bestelenen "Çok Yaşa Tayyip Dede" şarkısının yazarıdır. Şarkı, Konyalı ilköğretim öğrencilerinden oluşan bir koro ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun kayıt stüdyosunda kaydedildi ve Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konser Salonu'nda video kaydı yapıldı.
Belviranlı, genel müdürlüğe vekâlet ettiği dönemde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Müzik Korosu sanatçılarını, bakanlığın düzenlediği Genç Ses Yarışması'na resmi yazıyla seyirci olarak katılmaya zorlamış ve tepki görmüştü. O dönem Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne vekâlet eden Belviranlı, "Bakanımızın katılımıyla" vurgusuyla ve ACELE kaydı düştüğü yazıda tüm sanatçıların eksiksiz katılımı talimatı vermişti.
Belviranlı'nın atanması, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Sanatçıların, Belviranlı'nın geçmişteki uygulamalarına dikkat çekerek, onun "sanatı siyasete alet ettiğini" söylediler.
”Çok Yaşa Tayyip Dede” şarkısının sözleri
“Sevgin her an kalbimde
Çok yaşa Tayyip Dede
Seni çok seviyoruz
Çok yaşa Tayyip Dede
Vatanını çok seven bizler için didinen
Düşmana diz çöktüren yiğit, yürekli dede
Minik kalbim seninle
Dik dur sakın eğilme vatanıma sahip çık düşman her an tetikte
Tablet, kitap dağıttın
Bizi hep öne aldın
Önce çocuklar dedin
Bizi sen ne çok sevdin
Hasta olmak istemem hastaneyi hiç sevmem Tayyip dedem sayende doktor yokluğu çekmem
15 Temmuz bir destan Tayyip dedem Başkomutan
O gerçek bir kahraman
Çelik yürekli kalkan
Mutlu, mesut yaşamak koşup oyun oynamak
Tek dileğim Allah’tan vatanımda yaşlanmak”