Cumhur İttifakı dağılıyor mu? Bahçeli, AKP'den desteğini geri mi çekiyor?

Cumhur İttifakı dağılıyor mu? Bahçeli, AKP'den desteğini geri mi çekiyor?

Gazeteci Fehmi Koru, kendisine ait sitede yayımladığı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ‘insan hakları eylem planı’ nedeniyle çıkmaza girdiğini aktardı.

Fehmi Koru, Erdoğan'ın açıkladıklarını yapması halinde Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi isimlerin serbest bırakılması sonucunu doğuracağını ve bu nedenle  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteğini kaybedebileceğini belirtti.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmaması halinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemini eyleme dönüştürmemesi nedeniyle iktidarı kaybedebileceğini iddia eden Fehmi Koru, "Vazgeçmesi, söylemini eyleme dönüştürmemesi ise, ‘yüzde 50+1’ şartı yüzünden, MHP desteğine rağmen, yapılacak ilk seçimde iktidarı kaybetmesini getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

İşte, Fehmi Koru'nun dikkat çeken o yazısı:

"Ve, bir açmaz

Herhalde açmazın farkındasınızdır…


 
Planı eyleme dönüştüremezse ekonomide yaşanan sıkıntıların ortadan kalkmasını ve halkın kendisine verdiği desteğin devamını sağlayamama ihtimali var AK Parti’nin; iyi niyet metnini eyleme dönüştürmeye kalkarsa bu defa da iktidar ortağı Devlet Bahçeli’nin desteğini kaybedebilir.

İlan ettiği metinde ısrarcı olması, Devlet Bahçeli’nin mutlaka gerçekleşmesini istediği HDP’nin kapatılması projesinden vazgeçilmesi, cezaevlerinde bulunan ve MHP liderinin hiç de hoş olmayan vasıflar atfettiği Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi isimlerin serbest bırakılması sonucunu getirecek…

Vazgeçmesi, söylemini eyleme dönüştürmemesi ise, ‘yüzde 50+1’ şartı yüzünden, MHP desteğine rağmen, yapılacak ilk seçimde iktidarı kaybetmesini getirebilir…

Hangisi?


 
Görüşme bir ‘üçüncü yol’ arayışıyla ilgili olabilir. 

Üçüncü yollar tekin değildir."