
Cumhur İttifakı'na bir anket şoku daha!
Aksoy Araştırma tarafından yapılan son anket sonuçları paylaşıldı.
Aksoy Araştırma, yaptığı Türkiye Monitörü 44. Hafta Araştırması paylaşıldı.
Araştırmada, vatandaşın en önemli sorununun hayat pahalılığı olduğu ortaya çıktı.
Araştırma katılımcıların yüzde 76’sı ülkenin kötüye doğru gittiğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 65 ise karar verici olması durumunda parlamenter sistemi getireceğini belirtirken yüzde 55’i de erken seçimin gerekli olduğunu düşünüyor.
İŞTE SON ANKET SONUCU
Son anket sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın oy kaybı sürerek yüzde 39.4’e indi. Katılımcılar, olası bir seçim durumunda yüzde 14,2’si kararsız olduğunu söyledi. Kararsız seçmen dağıtıldığında ise AK Parti’nin oyu 30,7 oldu.
Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin oy oranı ise yüzde 8.7 oranında kaldı. Buna göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 39,4 oldu.
CHP’nin oyu 28,3 olurken İYİ Parti’nin oy oranı ise yüzde 14,1 seviyesinde. Bu bağlamda Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 42,4 oldu.