Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması üzerine Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan deftere, “9 Ekim'de başlattığımız ve kısa sürede başarılı olduğumuz Barış Pınarı Operasyonu'yla kararlılığımızı bütün dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun” yazdı.

Cumhuriyet’in ilanını 96. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı sabah saatlerinde programlarına Anıtkabir ziyaretiyle başladılar.

Erdoğan'a Anıtkabir ziyaretinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti.

Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu.,

İstiklal Marşı’nın ardından Erdoğan ve devlet erkanı Misak-ı Milli kulesine geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, bugün millet olarak büyük bir heyecanla Cumhuriyet'imizin 96'ncı yıldönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde zatıalinizi ve İstiklal Harbimizin bütün kahramanlarını, vatanımız uğruna kan veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bağımsızlığımıza ve milli bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla yurt içinde ve yurt dışında mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 9 Ekim'de başlattığımız ve kısa sürede çok ciddi başarılara imza attığımız Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak, kararlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçiş yaptı ve burada tebrikleri kabul etti.