Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye tepki: “Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye tepki: “Kanlı ellerinizle tarih yazıyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısına ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail’e silah onayıyla tepki göstererek, “Yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısına ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail’e silah onayıyla tepki gösterdi. Erdoğan, “Yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’in İsrail’e silah onayını hatırlatarak, şunları söyledi:

 

“Kudüs'ten ve Filistin'den gelen acı haberlerin burukluğu içerisinde geçirdik. Maalesef birilerinin ‘Kudüs'ten bize ne’ yaklaşımlarına şahit olabiliyorsunuz. Hz İbrahim'den Hz. Süleyman'a kadar. Resulü Ekrem'in Miraca çıktığı yer Mescid-i Aksa'dadır. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiğinde Hristiyanlara dokunmamıştır. Kudüs'ün bugünkü fiziki görüntüsü, Osmanlı padişahlarının eseridir. Asırlarca ecdadımız mübarek yeri korumak, oradaki her dinden insanı huzur içinde yaşatmak için çalışmıştır. Osmanlı 1917'de Gazze ve Kudüs'e saldırıları karşılamakta zorlanmıştır. Gazze'ye yapılan ilk 2 saldırıyı üstlenen Osmanlı ordusu, düşmanın takviyeyle 110 bine çıkan asker sayısı yüzünden 3. saldırısı sonucu geri çekilmek zorunda kalmıştır.

 

BİDEN’E SESLENDİ: “SİZ KANLI ELLERİNİZLE TARİH YAZIYORSUNUZ”

 

Biden’in İsrail’e silah onayını gördük. Sayın Biden sözde Ermeni soykırımında Ermenilerin yanında yer aldın, Gazze’ye saldıran, yüz binlerce insanın şehadetine vesile olan bu olayda da ne yazık ki siz kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz. Bunu söylemeyi bizleri mecbur ettiniz. Bugün de 84 milyon Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz, ettireceğiz.

 

"FİLİSTİN TOPRAKLARI KANLA YIKANIYOR"

 

Filistin toprakları da kanla zulümle yıkanıyor. Siz de buna destek veriyorsunuz. Deir Yassin katliamından beri hiç durmayan bu zulüm Filistinlilerin süren göçleriyle, uğradıkları katliamlarla süre gelmiştir. Her ne olursa olsun bize düşen görev, mazlumun yanında yer almak, onun hakkını hukukunu gözetmektir. İsrail, BM kararlarını hiçe sayarak saldırılarına devam etmesi bölgedeki acıları arttırmıştır. Filistin halkının intifada olan İsrail saldırılarına karşı hep yanında olduk, olmayı da sürdüreceğiz. Sınırları belli olmayan İsrail devleti, insanlığa karşı suç işlemeyi sayanların elinde terör aygıtına dönüşmüştü."

 

"5 YAŞINDA YAVRULARI ÖLDÜRECEK KADAR KATİL"

 

"Kendi başbakanlarını dahi öldürmekten çekinmeyecek kadar işi ileri götürmüşlerdir. Bir Yahudi başbakan bana öyle demiştir. ‘Generalliğimde ne zaman ki Filistinlileri öldürüyordum, bana en büyük zevki o veriyordu.’ Türkiye ziyaretinde bu şahıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bunları söylüyordu. Bunlar zaten terörden gelmişlerdir. Hepsi terör içerisinde yetişmiştir. Şu anki de aynı. İsrail'in Gazze ve Filistin'e saldırıları da uluslararası yardımda karşılığını bulamamıştır. İsrail burada hukuk tanımazlığını bir kez daha göstermiştir. Bunlar 5 yaşında 6 yaşındaki yavruları öldürecek kadar katil. Kadınları yerde süründürecek kadar katil."

 

"TERÖRLE İZ DÜŞÜMÜ BİR HAYAT"

 

"Başbakanlık Ofisi'ne İsrail bayrağı çeken Avusturya'yı telin ediyorum. Başbakanlığa böyle terör bayrağı çekmek, terörle iz düşüm bir hayat yaşamak demektir."

 

"TÜM ULUSLARARASI KURULUŞLARI HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

 

Dünya tarihi Kudüs’te ateşlenen bombaların yol açtığı devasa çatışmaların, yıkımların, oluk oluk akan kanların örnekleriyle doludur. Bu tehdidin önüne geçmenin mevcut durumdaki en hızlı ve etkin yolu Kudüs’ü teklif ettiğimiz şekilde yeni bir yönetim statüsüne kavuşturmaktır. Birleşmiş Milletleri, Güvenlik Konseyi’ni, kuruluş amaçlarından birinin de bu olan İslam Birliği, teşkilatını ve diğer tüm uluslararası kuruluşları bir an önce etkin şekilde Kudüs ve Filistinli mazlumlar için harekete geçmeye çağırıyoruz.

 

"HER TÜRLÜ SİYASİ VE ASKERİ DESTEĞİ VERECEĞİMİZİ BİR KEZ DAHA BURADAN İLAN EDİYORUM"

 

Perşembe günü Türkiye’nin girişimleriyle toplanacak olan BM Genel Kurulu’nu sorunun çözümüne yönelik kayda değer bir adım atmasını temenni ediyorum. Dışişleri Bakanımızın da katılacağı bu toplantıyı önemsiyoruz. İsrail’in bombaları ve kurşunları altında öldürülen, evleri başlarına yıkılan, yurtlarından atılmaya çalışılan insanlara hiç değilse, denizlerdeki balıklar, göklerdeki kuşlar, ormanlardaki ağaçlar kadar hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması ve Filistin halkının saldırılardan korunması için atılacak uluslararası adımlar hususunda, ihtiyaç duyulacak her türlü siyasi ve askeri desteği vereceğimizi bir kez daha buradan ilan ediyorum.”