Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: Erbaş Atatürk'e dil uzatmadı

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: Erbaş Atatürk'e dil uzatmadı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, çok tartışılan Ali Erbaş ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya'da cuma hutbesi okuyan Diyanet İşleri Bşakanı Ali Erbaş'ın Atatürk'e hakaret olarak değerlendirilen sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Ali Erbaş Hoca sadece vakfiyeden alıntı yaptı. Hutbede Atatürk'e laf uzatma söz konusu değil. Buradan 'Atatürk'e dil uzatıldı' sonucu çıkmaz" diyen Kalın, "Buna bir defa biz müsaade etmeyiz" dedi.

Kalın, siyasetteki hilafet tartışmasına ilişkin olarak da, "Rejim tartışması çıkarmak suni bir gündemdir" değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

(Siyasette 'lanet' polemiği) Ayasofya'nın açılması öncelikle bir milat. Ali Erbaş Hoca sadece vakfiyeden alıntı yaptı. Hutbede Atatürk'e laf uzatma söz konusu değil. Buradan 'Atatürk'e dil uzatıldı' sonucu çıkmaz.

(Ayasofya ve hilafet tartışması) Rejim tartışması çıkarmak suni bir gündemdir. Hilafet tartışması son derece suni, yersiz, gereksiz bir tartışmadır. Tartışmanın zemini bu değildir. Siyasi popilerite üzerinden bunlar tartışılmaz.

(Sosyal medya düzenlemesi) Sosyal medya düzenlemesi değil. Böyle algılayanlar var, saygı duyuyorum. Temek mesele şu; sosyal medya mecraları siyasi kuruluşlardır. Reel hayatta olduğu gibi bunlar da bir hizmet sunuyorlar. Sosyal medya kullanıcılarının görüşlerini özgür bir biçimde ifade etmelerinin önünde hiçbir engel yok. Şuanda da yok, düzenleme yapılınca da olmayacak. Gerçek hayatta suç olan dijital hayatta da suçtur. Hakaretin kriteri ne olacak? Doğru bir tartışma. Bunu hep birlikte oluşturacağız. Ne hakarettir ne değildir.